Jóból is megárt az erős
Nemcsak az Európából érkező „vendégsommelier-k” kellettek ahhoz – bár az ő igényeik is nyomtak a latban –, hogy Kalifornia bortermelői elgondolkodjanak boraik alkoholtartalmán. Bár a sokszor 15-17 százalék alkoholtartalmú italokat a kritikusok egy része szívesen fogadta, néha már maguk a borászok rettentek el saját termékük erejétől. Egy elismert ottani borász, Adam Tolmach egyenesen azt nyilatkozta, hogy ő mostanában saját borait nem is issza.
Hogy a borvidéken kiegyensúlyozottabb, az európaiakhoz hasonlóan kevesebb alkoholt tartalmazó borokat készíthessenek, a szakemberek egy része idén a termés megszokottnál korábbi leszüretelését tervezi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >