Jóból is megárt az erős
Nemcsak az Európából érkező „vendégsommelier-k” kellettek ahhoz – bár az ő igényeik is nyomtak a latban –, hogy Kalifornia bortermelői elgondolkodjanak boraik alkoholtartalmán. Bár a sokszor 15-17 százalék alkoholtartalmú italokat a kritikusok egy része szívesen fogadta, néha már maguk a borászok rettentek el saját termékük erejétől. Egy elismert ottani borász, Adam Tolmach egyenesen azt nyilatkozta, hogy ő mostanában saját borait nem is issza.
Hogy a borvidéken kiegyensúlyozottabb, az európaiakhoz hasonlóan kevesebb alkoholt tartalmazó borokat készíthessenek, a szakemberek egy része idén a termés megszokottnál korábbi leszüretelését tervezi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves összevetésben
Májusban 7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma Romániában éves…
Tovább olvasom >Nagybevásárlás az építkezés szünetében – A nap képe
„Visszamegyek, de előtte még otthon le kell borítanom a cuccot.”…
Tovább olvasom >