Jobb élelmiszereket eredményez az összetevő-adatbázis
A Journey Food élelmiszertech cég szerint a globális élelmiszeripar komoly kárt szenvedett az ellátási láncok hatékonytalansága, a nem fenntartható gyakorlatok és a minőségtelen étkezés miatt. A startup egyértelműen tudja e problémákra a választ, amely nem más, mint az adat.

Úttörő megoldás az élelmiszerfejlesztésben
A Journey Foods olyan eszközöket biztosít, amely segít a cégeknek új élelmiszerek fejlesztésében, valamint abban, hogy megértsenek mindent a termékek életciklusával kapcsolatban az összetevők környezeti hatásától az ellátási nehézségeken át a költségcsökkentés lehetőségekig.
A Journey Foods ajánlatának középpontjában egy óriási adatbázis áll, amely sok millió termékről és összetevőről tartalmaz információt, s amely 17 milliárd adatponttal rendelkezik.
A mesterséges intelligencia ezen adatokat felhasználva képes ajánlásokat megfogalmazni a legideálisabb összetevőket illetően olyan faktorokat figyelembe véve, mint a tápérték, a fenntarthatóság, a költségek és a csomagolási előírások.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
A mesterséges intelligencia városi felhasználásáról szóló mintaprojekt indul
Miskolcon valósul meg az első olyan magyarországi mintaprojekt, amely városi…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával méri a Pepsi termékei édességét
A Pepsi legújabb „The Sweetest” névre keresztelt kampányában egy mesterséges…
Tovább olvasom >Nemzetközi figyelem Szegeden: a mesterséges intelligencia és a digitalizáció jövője a mezőgazdaságban
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a SZTE TTC Zrt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >