Jó időre elbúcsúzhatunk a svédasztaltól
A szállodák nagy része ezekben a hónapokban nem fogad vendégeket, de sokan már készülnek a koronavírus-járvány utáni időszakra. Sok minden megváltozhat, az egyik ilyen dolog a svédasztalos reggelik eltűnése lehet – írja az origo.
fotó: SHUTTERSTOCK/DMITRY KALINOVSKY, origo
A koronavírus-járvány nyomán a legtöbb szálloda bezárt, és most azon gondolkoznak, miként fogadják majd a vendégeket a korlátozások feloldása után. Az biztos, hogy a fertőtlenítésnek, a nagyobb távolságtartásnak és a közösségi érintkezések csökkentésének nagyobb szerepe lesz.
Szinte biztosra vehető például, hogy az új intézkedések között az egyik első a svédasztalos reggelik eltűnése lesz.
A vendégek körében amúgy kedvelt szolgáltatás nagyon megnövelné a fertőzés kockázatát, ezért helyette előre kiporciózott reggelit kaphatnak a látogatók – írja összeállításában a Sun.
Eltűnhetnek a szobákban elhelyezett minibárok, az extra párnák és takarók is. Ahol ez lehetséges, a kulcsok helyett áttérnek az olyan alkalmazásokra, amelyekkel érintésmentesen, például okostelefonnal lehet kinyitni a szoba ajtaját. A szállodák különböző védőfelszerelésekkel, fertőtlenítőkkel várhatják majd a vendégeket, ellenőrizhetik a testhőmérsékletet, néhányan pedig akár igazolást is kérhetnek arról, hogy az illető nem fertőzött koronavírussal.
Az is nyilvánvaló, hogy a fertőtlenítés intenzívebbé válik a hotelekben,
különösen az olyan közösségi helyeken, mint az edzőterem vagy a medencék. Utóbbiakat akár be is zárhatják egy időre. Ezen felül mindenütt arra törekednek majd, hogy a vendégek a lehető legnagyobb távolságot tartsák egymástól. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >