Jó időre elbúcsúzhatunk a svédasztaltól
A szállodák nagy része ezekben a hónapokban nem fogad vendégeket, de sokan már készülnek a koronavírus-járvány utáni időszakra. Sok minden megváltozhat, az egyik ilyen dolog a svédasztalos reggelik eltűnése lehet – írja az origo.
fotó: SHUTTERSTOCK/DMITRY KALINOVSKY, origo
A koronavírus-járvány nyomán a legtöbb szálloda bezárt, és most azon gondolkoznak, miként fogadják majd a vendégeket a korlátozások feloldása után. Az biztos, hogy a fertőtlenítésnek, a nagyobb távolságtartásnak és a közösségi érintkezések csökkentésének nagyobb szerepe lesz.
Szinte biztosra vehető például, hogy az új intézkedések között az egyik első a svédasztalos reggelik eltűnése lesz.
A vendégek körében amúgy kedvelt szolgáltatás nagyon megnövelné a fertőzés kockázatát, ezért helyette előre kiporciózott reggelit kaphatnak a látogatók – írja összeállításában a Sun.
Eltűnhetnek a szobákban elhelyezett minibárok, az extra párnák és takarók is. Ahol ez lehetséges, a kulcsok helyett áttérnek az olyan alkalmazásokra, amelyekkel érintésmentesen, például okostelefonnal lehet kinyitni a szoba ajtaját. A szállodák különböző védőfelszerelésekkel, fertőtlenítőkkel várhatják majd a vendégeket, ellenőrizhetik a testhőmérsékletet, néhányan pedig akár igazolást is kérhetnek arról, hogy az illető nem fertőzött koronavírussal.
Az is nyilvánvaló, hogy a fertőtlenítés intenzívebbé válik a hotelekben,
különösen az olyan közösségi helyeken, mint az edzőterem vagy a medencék. Utóbbiakat akár be is zárhatják egy időre. Ezen felül mindenütt arra törekednek majd, hogy a vendégek a lehető legnagyobb távolságot tartsák egymástól. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
VIMOSZ: optimizmus a turisztikai szektorban
Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői…
Tovább olvasom >Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet…
Tovább olvasom >Mi a drágább? A horvát tengerpart vagy a Balaton?
A magyarok körében Horvátország évek óta az egyik legkedveltebb nyári…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >