Jelzőlámpa-színek az egészséges táplálkozásért
Egyes német tartományok fogyasztóvédelmi miniszterei azt követelik, hogy vezessék be az élelmiszerek tápanyag-tartalmának un. jelzőlámpa-szabályozását: a zsíros, cukros vagy energiadús tartalom piros, sárga vagy zöld színekkel történő jelzését.
A táplálkozástudományi szakértők szerint a jelzőlámpa színei alapján történő figyelmeztetési rendszer igen hatékony a vásárlók magatartásának befolyásolására. A jól kiugró vörös szín egyértelműen jelzi, milyen terméket nem célszerű megvennie annak, aki megpróbál egy kicsit odafigyelni az étkezésére.
A formálódó szövetségi kormánykoalíció azonban a jelek szerint ellenáll a kezdeményezésnek: hírek szerint a készülő koalíciós szerződés nem kötelezi el magát a jelzőlámpa mellett.
Ezt elemzők annak tulajdonítják, hogy a leendő új kormány inkább a vállalatok érdekeit akarja előtérbe állítani, mintsem a fogyasztókét. A gyártók ugyanis már többször tiltakoztak a jelzőlámpa ellen, mondván, az túlságosan leegyszerűsíti az összetett információkat. Sok cég nyilvánvalóan a termékei iránti kereslet csökkenésével számolhat a rendszer bevezetése esetén. A felmérések szerint a német polgárok többsége támogatná a rendszert – tudósít a Spiegel Online nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új fenntarthatósági keretrendszer segíti az élelmiszeripari beszállítói láncokat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarország a paprikára épít: 10. hely Európában a friss paprika exportjában, 5. a szárítottban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megnyitotta legnagyobb logisztikai központját Spanyolországban a Lidl
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

