Jelesre vizsgázott a Magyar Cukor Zrt.
A Magyar Cukor Zrt., az európai cukorpiaci reform lezárulta után fennmaradt egyetlen magyar cukoripari vállalat, sikeres 2009-es évet zárt. A megnövelt kapacitású kaposvári cukorgyárban a múlt év végén a cukorrépa-feldolgozási kampány során összesen 730 ezer tonna, magyar termelőktől származó cukorrépából nyerték ki az édesítőszert.
Az osztrák Agrana élelmiszer-ipari csoporthoz tartozó Magyar Cukor Zrt. cukorkvótája 105 ezer tonna, amely a magyar lakossági és ipari felhasználás mintegy harmada. Ezt a mennyiséget a cég teljes egészében a kaposvári gyárban gyártja le. Kizárólag itt készül a Koronás Cukor, amely számos változatban, kristály-, kocka-, por-, sütő-, befőző- és díszítőcukorként, illetve kandis- és barnacukor formájában kerül a boltok polcaira.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >