Jelentősen növelte árbevételét a Gyulahús Kft.
Csaknem 13 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt évben a Gyulahús Kft. – közölte a társaság ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel.
Daka Zsolt elmondta: a tavalyi árbevételük elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben.
A gyulai önkormányzat tulajdonában álló társaság termékeinek (májasok, kolbász-félék) 80-83 százalékát belföldön értékesíti, a külföldi eladások forgalma megközelíti az 1,1 milliárd forintot. A Gyulahús termékeivel például Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Svédországban, Dániában, Romániában, sőt még a távoli Hong-Kongban is találkozhatnak a vásárlók.
A termelés volumene is csaknem 9 százalékkal emelkedett tavaly, és elérte az 5300 tonnát.
A társaság adózás előtti eredménye tavaly megduplázódott az előző évhez képest, és megközelítette az 550 millió forintot.
A vállalat folyamatosan korszerűsíti a gyártás-technológiát, olyan berendezéseket vásárol, amelyekkel emelik a nyersanyagok feldolgozottsági fokát, növelik az üzembiztonságot és megfelelnek a legkorszerűbb higiéniai előírásoknak is – mondta Daka Zsolt.
Az alapanyagárak kiszámíthatatlansága miatt az idén kisebb árbevétel-növekedéssel számoltak, mintegy 6,8 milliárd forintot terveztek. Kínában tombol az afrikai sertéspestis, ami Európában jelentős többletkeresletet generál, és emeli a sertéshús beszerzési árát – magyarázta az ügyvezető igazgató, aki arra számít, hogy az adózott eredmény el fogja érni a 300 millió forintot.
A cég munkavállalóinak száma 320.
Daka Zsolt szólt arról is, hogy a Gyulahús jelentős elismerésben részesült a közelmúltban: a brüsszeli székhelyű Nemzetköz Ízek nevű szervezettől kétcsillagos minősítést kaptak, ami a gasztronómiai szakmában komoly elismerésnek számít. A vállalat 2015 óta áll kapcsolatban ezzel a neves gasztronómusokból álló minősítő szervezettel, akiktől már több elismerést is kaptak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >A magyar húsipar kihívásai és teljesítménye 2023-ban
A 2023-as év a magyar élelmiszeripar számára jelentős kihívásokkal telt,…
Tovább olvasom >A vágóüsző termelői ára emelkedett legnagyobb mértékben
Az AKI vágási statisztikai adatai szerint 2024 január–augusztusában a szarvasmarha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >