Jelenítse meg az allergén összetevőket a Pricer E-papírjával!

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 25. 12:19

December 13-tól új szabályok vonatkoznak az élelmiszerek jelölésére. A termékeken nagyobb betűkkel kell feltüntetni az összetevőket, és kötelező kiemeléssel is felhívni a vásárlók figyelmét az allergén anyagokra. A rendelet különlegessége, hogy az intoleranciát okozó összetevőkről a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében is tájékoztatni kell a vásárlót. Ez vonatkozik az éttermekre, hentesekre, pékségekre, cukrászdákra és az élelmiszerboltok csemegepultjára és frissáru osztályára is.

allergen illusztracio

Képünk csak illusztráció.

A hamarosan életbe lépő uniós rendelet megengedi, hogy a december 13. előtt forgalomba hozott élelmiszereket a boltok a még régi jelöléssel árusítsák, de a csemegepultban és frissáru osztályon azonnal hatályba lép az előírás. Ezeken a helyeken az élelmiszer-allergének címkés feltüntetése nagy kihívást jelent, ám az utóbbi évek innovatív, kereskedelmi újításai most sem hagyják elegáns megoldás nélkül a kereskedőket.

„Az allergén összetevők megjelenítésére hatékony és esztétikus megoldást nyújt a Szintézis-Bizerba együttműködés, hiszen a Pricer E-papír alapú grafikus címkéken a termék árain túl megjeleníthetőek az esetlegesen intoleranciát okozó anyagok is” – mondta el Szabó Dávid, a Szintézis Informatikai ZRt. vezérigazgatója, majd hozzátette: „A Pricer címke a Bizerba mérleggel összeköttetésben van, így a legfrissebb adatokat automatikusan letölti, ezáltal az üzlet egészen biztosan eleget tesz a törvény által diktált feltételeknek.”

A hadiiparból adoptált, infravörös technológiát alkalmazó Pricer elektronikus polccímkék nemcsak a jogszabályi kötelezettségek megfeleléséhez járulnak hozzá, hanem számtalan más előnyt is biztosítanak az üzletek számára:többek között leegyszerűsítik és felgyorsítják az árazást, kiegészítő információkat jelenítenek meg a termékről, ösztönzik az eladást, támogatják az időszakos akciók bevezetését, készlet-és eladási statisztikát vezetnek, valamint oda-visszakommunikálnak a szerverrel.

További információkat olvashat az elektronikus polccímkékről a www.pricer.hu weboldalon!

Kapcsolódó cikkeink