Javul a munkavállalók elkötelezettsége

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 28. 09:59

Magyarországon 10-ből 6 ember ajánlja a munkahelyét a barátainak, az elkötelezettek aránya 2005 óta folyamatosan növekszik, és Európán belül is jónak számít. Az Aon Hewitt friss, dolgozói trendeket kutató felmérése 164 országban vizsgálta, hogy hogyan vélekednek a dolgozók a munkahelyükről.

A riport szerint a globális munkavállalói elkötelezettség 62%-ot ért el, ami enyhe emelkedést jelent az előző évhez képest. Latin-Amerika továbbra is a legstabilabb és legmagasabban elkötelezett régió, 10 munkavállalóból 7 vallja magát elkötelezettnek. Afrika és Közép-Kelet tette meg a legnagyobb fejlődést: 2012-ben egy átlagos cégnél még csak 53% volt az elkötelezettek aránya, most pedig már 67%. Észak-Amerikában az elkötelezettség majdnem elérte a recesszió előtti szintet (66%). A sort Európa zárja; a lelassult gazdaságban a dolgozók kicsit több mint fele (57%) kötődik vállalatához.

„Magyarországon az elkötelezettség 2005 óta folyamatosan növekszik. Pillanatnyilag egy átlagos magyar vállalatnál a dolgozók 60%-a elkötelezett cége felé. Ők azok a munkavállalók, akik ajánlják a szervezetet mint potenciális munkahelyet, nem terveznek állást változtatni, és elvárásokon felül teljesítenek a vállalat céljainak érdekében. Ez kissé meghaladja az európai szintet, azonban némileg elmarad a globális értéktől. Itthon a dolgozók leginkább közvetlen felettesükkel és munkatársaikkal elégedettek, míg legkritikusabban fizetésükről és előrelépési lehetőségeikről nyilatkoznak” – mondja Bakos Réka, az Aon Hewitt szakértője.

Kapcsolódó cikkeink