JátékNet.hu: kétszámjegyű növekedés az online játékforgalmazásban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 01. 22. 11:58

A legnagyobb forgalmú belföldi játékwebáruház, a JátékNet.hu 140 ezer megrendeléssel, közel negyven százalékos növekedést ért el 2013-ban, árbevétele 1,4 milliárd forint volt – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

jateknetA JátékNet.hu Webáruház becslése szerint a belföldi játékpiac 2013-ban 30-40 milliárd forintot tett ki, ennek mintegy 10 százaléka online értékesítésben kelt el. Az online szerepének növekedése várhatóan 2014-ben is folytatódik a cég szerint.

A játékpiac sajátosságainak megfelelően a legerősebb időszak közel 70 ezer megrendeléssel a karácsonyt megelőző két hónap volt – olvasható a tájékoztatásban.

“Az online növekedése a hagyományos forgalmazókat szorongatja, ugyanakkor a nagy külföldi webáruházak belépése is előre vetíthető. Az újdonságokra minden piaci szereplő azonnal reagál, a vevők megtartásához a gyorsaság és a széles kínálat már nem elég, ezért 2013-ban több exkluzív terméket vezettünk be” – idézi a közlemény Bognár Ákost, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatóját.

A kétszámjegyű növekedés nemzetközi sikert is hozott a vállalatnak, amely a magyarországi indulók között egyetlenként bekerült a Deloitte Technology Fast 50 verseny regionális top10 mezőnyébe, és elnyerte a leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalat címet. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink