Japán feloldotta a magyar baromfihús importjának tilalmát
Japán június 2-tól feloldotta a magyar baromfihús importjának tilalmát, amelyet azután vezetett be, hogy februárban madárinfluenzát mutattak ki egy Békés megyei baromfitelepen – közölte csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel a japán agrártárca (MAFF) tájékoztatására hivatkozva.
A közlemény szerint korlátozás nélkül szállíthatja Magyarország Japánba a június 2. után született naposcsibéket, szárnyasokat, azok húsát és az azokból készített termékeket, készítményeket, valamint a június 2. után tojt tojásokat.
Európán kívül Japán a magyar élelmiszeripari termékek legnagyobb felvevő piaca. 2013-ban 67 millió euró értékben exportált Magyarország élelmiszert Japánba, idén az éves kivitel értéke elérheti vagy meghaladhatja a 100 millió eurót a KKM becslése szerint.
A Japánba szállított magyar élelmiszeripari termékek 89 százalékát a hús és húskészítmények, sertéshús, baromfihús, libamáj, nyúlhús teszik ki, de növekszik a kereslet a magyar borok iránt is – olvasható a közleményben.
Kapcsolódó cikkeink
Megjelentek az öntözésfejlesztési pályázati felhívások
Az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképessége erősítésének egyik alapvető feltétele.…
Tovább olvasom >Jelentősen növekedett a műtrágyák iránti kereslet
2024 VII–IX. hónapjaiban az egy évvel korábbi azonos időszakban forgalmazott…
Tovább olvasom >Elismerték a gabona és olajosnövény termesztés új ÜHG-kibocsátási értékeit
2023-ban kérte fel az Európai Bizottság a tagállamokat, hogy nyújtsanak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengén indult az ősz a kiskereskedelemben
Az előző havi, augusztusi adatokhoz viszonyítva nem indult jól az…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával szűri ki az Amazon a hibás termékeket szállítás előtt
Az Amazon „Project P. I.” modellje (a P. I. a private investigator, azaz…
Tovább olvasom >Szkeptikusak a fogyasztók a vállalatok fenntarthatóságával kapcsolatban
2022 óta folyamatosan növekszik a vállalatok fenntarthatóság terén mutatott érettsége.…
Tovább olvasom >