Januárban az élelmiszerárak emelkedése 5,7 százalékra mérséklődött Franciaországban
Franciaországban 3,1 százalékra lassult a fogyasztói áremelkedés éves üteme januárban a decemberi 3,7 százalékról az INSEE francia statisztikai hivatal honlapjára pénteken felkerült végleges adatok szerint.
Havi összevetésben 0,3 százalékos csökkenést mértek januárban a decemberi 0,1 százalékos növekedést követően.
Januárban az élelmiszerárak emelkedése 5,7 százalékra mérséklődött a decemberi 7,2 százalékról, az energiaárak növekedése 5,7 százalékról 1,9 százalékra, az ipari termékek áremelkedése pedig 1,4 százalékról 0,7 százalékra lassult. A szolgáltatások 3,2 százalékkal drágultak a decemberi 3,1 százalék után.
Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 3,4 százalékra lassult januárban a decemberi 4,1 százalékról éves összevetésben, havi szinten pedig 0,2 százalék csökkenést regisztráltak a decemberi 0,1 százalék emelkedést követően.
Kapcsolódó cikkeink
Fagy sújtotta a hazai gyümölcsösöket – áremelkedéssel és kínálati hiánnyal indul a szezon
Május beköszöntével egyre több szezonális gyümölcs jelenik meg a boltokban…
Tovább olvasom >Törökországban némileg lassult az élelmiszerinfláció áprilisban
Törökországban 2021 decembere óta legalacsonyabbra, 37,86 százalékra lassult az éves…
Tovább olvasom >Áprilisban emelkedett kissé az euróövezeti infláció
A vártnál nagyobbnak, az előző havival megegyezőnek bizonyult az euróövezeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: árréskorlátozást vezetne be a kormány a háztartási cikkeket árusító boltokra
A kormány szerdán tárgyalhatja, csütörtökön pedig várhatóan elfogadhatja azt az…
Tovább olvasom >Drágább Barbie, soványabb Heinz – Trump vámjai átrajzolják a globális fogyasztói piacot
Donald Trump vámpolitikájának hatása egyre több iparágat érint: játékgyártók, autóipari…
Tovább olvasom >Csaknem 20 százalékkal olcsóbb élelmiszerek? A kormány elégedett az árréscsökkentés eredmnyeivel
„Egyre több terméket lehet olcsóbban megvásárolni az árréscsökkentésnek köszönhetően, az…
Tovább olvasom >