Januárban az élelmiszerárak emelkedése 5,7 százalékra mérséklődött Franciaországban
Franciaországban 3,1 százalékra lassult a fogyasztói áremelkedés éves üteme januárban a decemberi 3,7 százalékról az INSEE francia statisztikai hivatal honlapjára pénteken felkerült végleges adatok szerint.
Havi összevetésben 0,3 százalékos csökkenést mértek januárban a decemberi 0,1 százalékos növekedést követően.
Januárban az élelmiszerárak emelkedése 5,7 százalékra mérséklődött a decemberi 7,2 százalékról, az energiaárak növekedése 5,7 százalékról 1,9 százalékra, az ipari termékek áremelkedése pedig 1,4 százalékról 0,7 százalékra lassult. A szolgáltatások 3,2 százalékkal drágultak a decemberi 3,1 százalék után.
Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 3,4 százalékra lassult januárban a decemberi 4,1 százalékról éves összevetésben, havi szinten pedig 0,2 százalék csökkenést regisztráltak a decemberi 0,1 százalék emelkedést követően.
Kapcsolódó cikkeink
Új stratégiával támogatja az Intermarché a francia mezőgazdaságot
A francia Intermarché kiskereskedelmi lánc bejelentette, hogy csak akkor kezdi…
Tovább olvasom >Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >