Január óta legalacsonyabb szinten a FAO Index
Az index csökkenésében szerepet játszott az idei jó gabonatermés, de a tej és a cukor drágult.Az 55 élelmiszer árát
összefoglaló FAO-index 212 ponton állt júliusban,
miután júniusban még 217 ponton állt,
márciusban pedig rekord, 218 pontos értéket ért
el. Egyes cikkek ára viszont szembe ment a trenddel, így
például a cukor árindexe 183-ra emelkedett,
miután júniusban még 156 ponton állt –
jelentette a római bázisú szervezet. Ezt főleg
a brazil termés gyengesége indokolta. Az olajok és
zsírok indexe 278 pontra csökkent az előző havi
292-ről, a gabonáké 273-ról 256 pontra
mérséklődött, a tej viszont 263 pontról
265-re "drágult", míg a hús árindexe
júliusban nem változott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
WHO: 50 százalékos drágulást sürgetnek a dohány, az alkohol és a cukros üdítők esetében
A következő tíz évben legalább 50 százalékkal kellene növelni a…
Tovább olvasom >Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >Így változnak a gyógyszerárak: árkorlátozást vezetett be a kormány
Július 1-jétől életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium gyógyszerekre vonatkozó árkorlátozása,…
Tovább olvasom >