Január óta legalacsonyabb szinten a FAO Index
Az index csökkenésében szerepet játszott az idei jó gabonatermés, de a tej és a cukor drágult.Az 55 élelmiszer árát
összefoglaló FAO-index 212 ponton állt júliusban,
miután júniusban még 217 ponton állt,
márciusban pedig rekord, 218 pontos értéket ért
el. Egyes cikkek ára viszont szembe ment a trenddel, így
például a cukor árindexe 183-ra emelkedett,
miután júniusban még 156 ponton állt –
jelentette a római bázisú szervezet. Ezt főleg
a brazil termés gyengesége indokolta. Az olajok és
zsírok indexe 278 pontra csökkent az előző havi
292-ről, a gabonáké 273-ról 256 pontra
mérséklődött, a tej viszont 263 pontról
265-re "drágult", míg a hús árindexe
júliusban nem változott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban
2024. februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605…
Tovább olvasom >Czomba Sándor: 566 mikro-, kis- és közepes vállalkozás részesül kapacitásbővítő támogatásban
A mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat célzó kapacitásbővítő támogatásra 566-an…
Tovább olvasom >ENSZ: világszerte tovább nőtt tavaly az élelmiszer-bizonytalanság
Tovább nőtt az élelmiszer-ellátás bizonytalansága 2023-ban – olvasható az ENSZ…
Tovább olvasom >