Január óta legalacsonyabb szinten a FAO Index
Az index csökkenésében szerepet játszott az idei jó gabonatermés, de a tej és a cukor drágult.Az 55 élelmiszer árát
összefoglaló FAO-index 212 ponton állt júliusban,
miután júniusban még 217 ponton állt,
márciusban pedig rekord, 218 pontos értéket ért
el. Egyes cikkek ára viszont szembe ment a trenddel, így
például a cukor árindexe 183-ra emelkedett,
miután júniusban még 156 ponton állt –
jelentette a római bázisú szervezet. Ezt főleg
a brazil termés gyengesége indokolta. Az olajok és
zsírok indexe 278 pontra csökkent az előző havi
292-ről, a gabonáké 273-ról 256 pontra
mérséklődött, a tej viszont 263 pontról
265-re "drágult", míg a hús árindexe
júliusban nem változott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szárazság, technológiai verseny és összefogás: beindult a hazai dinnyeszezon
Komoly kihívások közepette indul a 2025-ös magyar dinnyeszezon: a csapadékhiány,…
Tovább olvasom >Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >Áremelkedés, exportcsökkenés, új fogyasztói szokások – így alakult a baromfi- és tojáspiac 2025 első felében
Látványos változások jellemezték 2025 első félévét a hazai baromfi- és…
Tovább olvasom >