Január óta legalacsonyabb szinten a FAO Index
Az index csökkenésében szerepet játszott az idei jó gabonatermés, de a tej és a cukor drágult.Az 55 élelmiszer árát
összefoglaló FAO-index 212 ponton állt júliusban,
miután júniusban még 217 ponton állt,
márciusban pedig rekord, 218 pontos értéket ért
el. Egyes cikkek ára viszont szembe ment a trenddel, így
például a cukor árindexe 183-ra emelkedett,
miután júniusban még 156 ponton állt –
jelentette a római bázisú szervezet. Ezt főleg
a brazil termés gyengesége indokolta. Az olajok és
zsírok indexe 278 pontra csökkent az előző havi
292-ről, a gabonáké 273-ról 256 pontra
mérséklődött, a tej viszont 263 pontról
265-re "drágult", míg a hús árindexe
júliusban nem változott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >