Izgalmassá vált a múzeum
Eredményes időszakot tudhat maga mögött a 2006 szeptemberében új helyszínen kaput nyitott Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum.Ha lépésenként is, de megvalósulni látszik a menedzsment azon elképzelése, hogy a hagyományos értelemben vett múzeumi szolgáltatásokon túl egyfajta kulturális köztér működjön a Szent István téri egykori banképület falai között.
– Szakmúzeum vagyunk, de bizonyos fokig szerencsés a helyzetünk, hiszen a kereskedelem és a vendéglátóipar fogalomkörébe szinte minden beletartozik, így tág határok között mozoghatunk – mondja Kiss Imre, a múzeum igazgatója.
Az év végén megnyitották látványraktárukat, amely a legközelebb áll az átlagember kiállításokról alkotott elképzeléseihez (az angol szaknyelv „study collection”-nak hívja az üvegvitrinekben kiállított tárgyak összességét). Nagy fájdalom, hogy állandó kiállítás összeállítására továbbra sem adottak a lehetőségek, de a 2008-ra tervezett időszaki kiállítások sora így is figyelemre méltó. Márciusig tart nyitva a Törley pezsgőpincészet 125 éves történetét bemutató Pezsgőünnep című kiállítás, ezt követően Reneszánsz ételek, ételek reneszánsza címmel látható új összeállítás. Az év további részében sör- és márkatörténeti kiállítások kerülnek majd a programba, valamint egy, az I. világháború időszakának rekláméletét bemutató anyag.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >