Ízesített borok készítésére nyert támogatást egy egri borászat

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 05. 12:20

Az egri Kőporos Borászat Kft. mintegy 60 millió forint értékű támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében, elsősorban ízesített-bor termékcsalád kifejlesztésére és előállítására – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

A 88,5 millió forint összköltségvetésű beruházás megvalósítása során a borászat új technológiát szerez be, ezzel új munkahelyeket is létesít – közölték.

A projekt célja olyan hazai és európai uniós viszonylatban is egyedi boralapú termékcsalád létrehozása, amely különleges íz-hatású, fogyasztása pedig élettani előnyöket is kínál a propolisszal és a szőlőmag extraktummal való dúsítás eredményeként – teszik hozzá.

A tájékoztatás szerint az egri székhelyű Kőporos Borászat Kft. 1993 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően nemcsak új termékek fejlesztésére kerül sor, hanem a cég által előállított magas minőségű egri borok élelmiszerbiztonságának fokozását biztosító technológiát is kialakítanak.

A fejlesztés későbbi szakaszában, az alap ízesített bor technológiájának optimálását követően, ugyanakkor lehetőség nyílik különféle növények, növényi részek alkoholos kivonatának hozzáadásával különböző élettani hatású, illetve ízű termékek kifejlesztésére – közölte a társaság. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink