Ízesített borok készítésére nyert támogatást egy egri borászat
Az egri Kőporos Borászat Kft. mintegy 60 millió forint értékű támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében, elsősorban ízesített-bor termékcsalád kifejlesztésére és előállítására – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.
A 88,5 millió forint összköltségvetésű beruházás megvalósítása során a borászat új technológiát szerez be, ezzel új munkahelyeket is létesít – közölték.
A projekt célja olyan hazai és európai uniós viszonylatban is egyedi boralapú termékcsalád létrehozása, amely különleges íz-hatású, fogyasztása pedig élettani előnyöket is kínál a propolisszal és a szőlőmag extraktummal való dúsítás eredményeként – teszik hozzá.
A tájékoztatás szerint az egri székhelyű Kőporos Borászat Kft. 1993 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.
Az európai uniós támogatásnak köszönhetően nemcsak új termékek fejlesztésére kerül sor, hanem a cég által előállított magas minőségű egri borok élelmiszerbiztonságának fokozását biztosító technológiát is kialakítanak.
A fejlesztés későbbi szakaszában, az alap ízesített bor technológiájának optimálását követően, ugyanakkor lehetőség nyílik különféle növények, növényi részek alkoholos kivonatának hozzáadásával különböző élettani hatású, illetve ízű termékek kifejlesztésére – közölte a társaság. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >