Ízesített borok készítésére nyert támogatást egy egri borászat
Az egri Kőporos Borászat Kft. mintegy 60 millió forint értékű támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében, elsősorban ízesített-bor termékcsalád kifejlesztésére és előállítására – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.
A 88,5 millió forint összköltségvetésű beruházás megvalósítása során a borászat új technológiát szerez be, ezzel új munkahelyeket is létesít – közölték.
A projekt célja olyan hazai és európai uniós viszonylatban is egyedi boralapú termékcsalád létrehozása, amely különleges íz-hatású, fogyasztása pedig élettani előnyöket is kínál a propolisszal és a szőlőmag extraktummal való dúsítás eredményeként – teszik hozzá.
A tájékoztatás szerint az egri székhelyű Kőporos Borászat Kft. 1993 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.
Az európai uniós támogatásnak köszönhetően nemcsak új termékek fejlesztésére kerül sor, hanem a cég által előállított magas minőségű egri borok élelmiszerbiztonságának fokozását biztosító technológiát is kialakítanak.
A fejlesztés későbbi szakaszában, az alap ízesített bor technológiájának optimálását követően, ugyanakkor lehetőség nyílik különféle növények, növényi részek alkoholos kivonatának hozzáadásával különböző élettani hatású, illetve ízű termékek kifejlesztésére – közölte a társaság. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: A kiskereskedelem nem felelős az emelkedő árakért
A kiskereskedelmi forgalom júniusi 3 százalékos – éves emelkedése az…
Tovább olvasom >A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is megkóstolhatjuk a Szent István Napon
A Kárpát-medence legfinomabb fogásait, zamatos illatokat és hagyományőrző programokat ígér…
Tovább olvasom >Közel 2,3 milliárd forintos fejlesztéssel újult meg három SPAR áruház országszerte
A kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is folytatja beruházásait a…
Tovább olvasom >