Rekordértékben exportálna agrárterméket Kínába az USA

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 19. 11:04

Az Egyesült Államok rekordértékben, 31,5 milliárd dollárért exportál mezőgazdasági termékeket Kínába a szeptember végével záródó folyó pénzügyi évben – olvasható az agrarszektor.hu-n.

 


Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által becsült adat 4,5 milliárd dollárral felülmúlja az előző, novemberi várakozást. A minisztérium a vártnál kedvezőbb pénzügyi első negyedévi adatok alapján javított a folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésén.

A december végével záródott negyedévben az Egyesült Államok rekordösszegért, 14,4 milliárd dollár értékben exportált mezőgazdasági termékeket Kínába, a legnagyobb értékben szójababot, kukoricát, cirokot, búzát és a gyapotot szállított.

Az amerikai minisztérium azzal számol, hogy a folyó pénzügyi évben Kína marad az amerikai mezőgazdasági termékek harmadik legnagyobb felvevőpiaca Kanada és Mexikó után. Az USDA számításai szerint a szeptember végével záródó egy évben az Egyesült Államok 157 milliárd dollár értékben exportál mezőgazdasági termékeket, ami 5 milliárd dollárral felülmúlja a novemberi várakozást, különösen az olajos magvak és a gabona kivitelének vártnál nagyobb bővülése hatására. (agrarszektor.hu, MTI)

Kapcsolódó cikkeink