Ítészeink sikerei
A hagyományosan franciaországi szervezésű borfelismerő világbajnokság, Championnat du Monde de Dégustation döntőjében a magyar csapat – két helyezést javítva 2017-es eredményéhez képest – az előkelő 5. helyet szerezte meg.
Az évről évre egyre növekvő érdeklődésnek örvendő verseny döntőjében 23 nemzet legjobbjai, négyfős csapatokat alkotva mérték össze tudásukat és érzékszerveik érzékenységét. A magyar válogatott három korábbi világbajnok csapatot, köztük a rendező ország csapatát is maga mögé utasította, amivel az eddigi legjobb magyar eredményt érte el. A sikercsapat összetétele tavaly óta nem változott: szakértőink a következők voltak: Rabcsánszki Laura, Aranyos Attila, Molnár Levente, Didier Sanchez, a tanácsadó Palágyi Krisztina volt.
A verseny során 12 bort kellett beazonosítani szőlőfajta, termőhely, évjárat és termelő szerint. A borok a világ bármely szegletéből érkezhetnek, és bármilyen korúak lehetnek, illetve bármilyen fajta szőlőből készülhetnek. A magyar csapat 112 pontot ért el, és a rendkívül szoros versenyben, és csupán három ponttal, maradt le a dobogóról. A versenyt Belgium csapata nyerte. //
Kapcsolódó cikkeink
Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Jövőálló bor a Balaton-felvidékről
A klímaváltozás és a növényvédelmi szigorítások közepette egyre több szőlészet…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Drágulás ide vagy oda: nyáron is töretlen a magyarok utazási kedve
A mediterrán tengerparti nyaralások a legnépszerűbbek idén is, miközben Bulgária…
Tovább olvasom >