Ítészeink sikerei
A hagyományosan franciaországi szervezésű borfelismerő világbajnokság, Championnat du Monde de Dégustation döntőjében a magyar csapat – két helyezést javítva 2017-es eredményéhez képest – az előkelő 5. helyet szerezte meg.
Az évről évre egyre növekvő érdeklődésnek örvendő verseny döntőjében 23 nemzet legjobbjai, négyfős csapatokat alkotva mérték össze tudásukat és érzékszerveik érzékenységét. A magyar válogatott három korábbi világbajnok csapatot, köztük a rendező ország csapatát is maga mögé utasította, amivel az eddigi legjobb magyar eredményt érte el. A sikercsapat összetétele tavaly óta nem változott: szakértőink a következők voltak: Rabcsánszki Laura, Aranyos Attila, Molnár Levente, Didier Sanchez, a tanácsadó Palágyi Krisztina volt.
A verseny során 12 bort kellett beazonosítani szőlőfajta, termőhely, évjárat és termelő szerint. A borok a világ bármely szegletéből érkezhetnek, és bármilyen korúak lehetnek, illetve bármilyen fajta szőlőből készülhetnek. A magyar csapat 112 pontot ért el, és a rendkívül szoros versenyben, és csupán három ponttal, maradt le a dobogóról. A versenyt Belgium csapata nyerte. //
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: Az intenzív felderítés újabb FD-vel fertőzött területeket tárt fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új identitást kap Zala: a Hegyke bor új fejezetet nyit a magyar borászatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tíz napon át ünneplik az Egri Bikavért – gasztronómia, pincetúrák és gálaest az Egri borvidéken
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy bolti eladó emlékiratai – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csillag születik – jön a dirty soda!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Borravalózási szokások
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
