Ítészeink sikerei
A hagyományosan franciaországi szervezésű borfelismerő világbajnokság, Championnat du Monde de Dégustation döntőjében a magyar csapat – két helyezést javítva 2017-es eredményéhez képest – az előkelő 5. helyet szerezte meg.
Az évről évre egyre növekvő érdeklődésnek örvendő verseny döntőjében 23 nemzet legjobbjai, négyfős csapatokat alkotva mérték össze tudásukat és érzékszerveik érzékenységét. A magyar válogatott három korábbi világbajnok csapatot, köztük a rendező ország csapatát is maga mögé utasította, amivel az eddigi legjobb magyar eredményt érte el. A sikercsapat összetétele tavaly óta nem változott: szakértőink a következők voltak: Rabcsánszki Laura, Aranyos Attila, Molnár Levente, Didier Sanchez, a tanácsadó Palágyi Krisztina volt.
A verseny során 12 bort kellett beazonosítani szőlőfajta, termőhely, évjárat és termelő szerint. A borok a világ bármely szegletéből érkezhetnek, és bármilyen korúak lehetnek, illetve bármilyen fajta szőlőből készülhetnek. A magyar csapat 112 pontot ért el, és a rendkívül szoros versenyben, és csupán három ponttal, maradt le a dobogóról. A versenyt Belgium csapata nyerte. //
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti…
Tovább olvasom >lyen az élet női sommelierként
Mi szükséges ahhoz, hogy valakiből sikeres sommelier legyen? Vajon nőként…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >Tányérok manga stílusban – A nap képe
Manga – kissé talán leegyszerűsítve – a japán képregények neve;…
Tovább olvasom >