IT védelmi szolgáltatás indul

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 23. 09:27

Folyamatos, napi 24 órás IT biztonsági szolgáltatást indít a Quadron Kft. – ismertette budapesti sajtótájékoztatóján a cég ügyvezető igazgatója, Harold Teasdale.

A havidíjas szolgáltatás lényege, hogy a nem informatikával foglalkozó cégek fő üzleti tevékenységükre tudjanak összpontosítani, miközben a biztonsági kockázatok ellen a legfrissebb eszközökkel védik a Quadron biztonsági szakemberei. Erre a célra egy külön felügyeleti központot indítanak, a tervek szerint szeptemberben, Quadron Defense Center néven.

A szolgáltatás kezdetén – melyet minimum három évre kötnek meg – a biztonsági szakemberek megvizsgálják, hogy milyen IT biztonsági eszközei vannak a cégnek, és ha kell, javaslatot tesznek a biztonság erősítésére. Ezután a Defense Centerben – ahol a Symantec biztonsági adatbázisának előrejelzéseit használják – folyamatosan figyelik a világ biztonsági eseményeit, előrejelzést tudnak adni, ha támadási készülődés jeleit látják. Ha a rendszerek megfertőződnének, vagy sikeres lenne egy betörés, a szakemberek 15 percen belüli reagálást ígérnek, és kész tervet adnak át, hogy mi a teendő hasonló esetben.

Kapcsolódó cikkeink