Ismét Zs. Szőke Zoltán lett az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 27. 12:06

Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, azaz a Coop-csoport érdekképviseleti szövetsége 5 éves időtartamra ismét Zs. Szőke Zoltánt választotta meg elnöknek az országos tanács szerdai ülésén – tájékoztatta a szövetség csütörtökön a választás eredményéről az MTI-t.

A legnagyobb magyar tulajdonban lévő, több mint ezer vállalkozást tömörítő, és több mint harmincötezer munkavállalót foglalkoztató kereskedelmi üzletlánc, a Coop-csoport érdekképviseleti szövetsége, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség.

Az országos tanács ülésén a tagság elfogadta az érdekképviselet középtávra szóló stratégiáját. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a magyar gazdaság jelenlegi helyzetében szükség van a kormány által megkezdett átalakítások következetes véghezvitelére a gazdálkodó szervezetek versenyképességének növelése érdekében, teherbíró képességük figyelembevételével.

Emellett az Országos Tanács áttekintette a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban megkezdett munkát, és kiemelten foglalkozott a minimálbér, valamint a garantált bérminimum emelése miatt kialakult helyzet következtében a kormány által nyújtott bérkompenzáció kérdésével.

A testület kinyilvánította továbbá azt a meggyőződését, hogy a kereskedelem forgalmának fellendítése érdekében szükséges a hidegétkezési utalványok minél magasabb arányának megőrzése a munkavállalók számára adómentesen juttatható cafetéria rendszeren belül – tartalmazza az ÁFEOSZ-COOP Szövetség közleménye. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink