Ismét négy hazai fesztivál a European Festival Awards jelöltjei között

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 27. 10:30

A Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, valamint a B.my.Lake is bekerült a European Festival Awards verseny idei jelöltjei közé, amelyekre november 12-ig szavazhat a közönség.

sziget_2015

A Sziget a nagyfesztiválok kategória mellett a legjobb zenei felhozatal (Best European Line-Up) csoportban is ott van a szakmai előzsűri által összeállított jelöltlistán. A kategóriák győzteseit 2016. január 14-én hirdetik ki a hollandiai Groningenben a FestAwards gáláján – közölte Vető Viktória, a Sziget Kft. sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Harmincöt ország több száz fesztiválja nevezett idén a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerésre, a European Festival Awards-ra. Mintegy negyven fesztivál került be az európai fesztiválokat mérlegelő nagyfesztivál kategóriába, amelyben a Sziget már kétszer bizonyult a legjobbnak, 2011-ben és 2014-ben.

A Best European Line-Up kategóriában idén kilenc fesztivál verseng: a Sziget mellett például a dán Roskilde, a belga Rock Werchter és a spanyol Primavera.

A Sziget Kft. érdekeltségébe tartozó fesztiválok közül a Telekom VOLT és a MasterCard Balaton Sound a legjobb közepes méretű fesztiválok, a B.My.Lake a legjobb kisméretű fesztiválok között került a jelöltek közé. Szavazni a http://eu.festivalawards.com-on lehet.

A közlemény kitér arra, hogy 2011 óta minden évben nyert szigetes fesztivál a megmérettetésen. A Sziget két győzelme mellett a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában nyert, a 2013-ban debütált B.My.Lake pedig azonnal győzött a legjobb új fesztiválok között.

Kapcsolódó cikkeink