Ismét meghirdette a Nébih a Húsvét zöldítő pályázatot
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tudatos ünnepi készülődés jegyében ismét meghirdette a Húsvét zöldítő pályázatot – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
A kiírást az élelmiszerpazarlás csökkentésével indokolták, ünnepi időszakban ugyanis a szokásosnál is nagyobb gond a túlvásárlás. A pályázóktól ezért a közlemény szerint többek között azt várják, hogy ötleteikkel segítsék az ételmaradékok hasznosítását, kreatív felhasználását.
A Húsvét zöldítőre jövő péntekig várják a pályaműveket 3 kategóriában. A jelentkezők élelmiszerpazarlást ösztönző locsolóversekkel, élelmiszermaradékokat felhasználó tojásfestési ötletekkel és ételreceptekkel pályázhatnak – írták.
A kiírás honlapja szerint egy pályázó kategóriánként legfeljebb 3 pályaművet küldhet be, szülői beleegyezéssel 14 év alattiak is részt vehetnek. A nyereményeket és a regisztrációs felületet a Nébih honlapján tették közzé. Az oldalon a hivatal húsvéti élelmiszermentő ötletei is megtekinthetők.
Kapcsolódó cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Jelzi a méretcsökkenéseket a Nébih
Március 1-jén elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa, ahol…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >