Ismét magyar éttermek borlapjait díjazta a Wine Spectator
Három budapesti és egy miskolci étterem borlapját is díjazta a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban
Az amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzé teszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharas minősítést adományozva.
Az elismeréshez számos kritériumnak kell megfelelniük az éttermeknek, amelyeket a Wine Spectator képviselői személyesen ellenőriznek látogatásuk során.
A kétpoharas minősítést kizárólag azok az éttermek kaphatják meg, melyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók legkiemelkedőbb termelőinek több évjáratra kiterjedő, széles borválasztékával.
Fontos további kritérium az is, hogy ezek az éttermek képzési és oktatási lehetőségeket is biztosítanak a személyzet számára, hogy azok hatékony segítséget nyújtsanak a vendégeknek a megalapozott borválasztásban – emlékeztet a miskolci Avalon Ristorante által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.
Mint közölték, idén több mint 3500 étterem szerepel a Wine Spectator listáján több mint 75 országból világszerte, Magyarországon pedig négy éttermet is díjaztak.
Kétpoharas minősítést kapott az Avalon Ristorante, a fővárosból az Arany Kaviár Étterem és a Félix Kitchen and Bar, egypoharas minősítést pedig a Kollázs Brasserie & Bar.
Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a listára, a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is kétpoharas minősítéssel.
A Félix Kitchen and Bar három évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet a következő esztendőben is megtartott, 2022-ben pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator.
Az Arany Kaviár étterem tavaly egypoharas, idén pedig már kétpoharas minősítést szerzett, a Kollázs Brasserie & Bar pedig újoncként került a listára.
Kapcsolódó cikkeink
A borászatban a fitoplazma és a piac változása a legsürgetőbb kihívás a szakértők szerint
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Magyar Bormarketing Ügynökség stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap a külpiacok erősítése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia által komponált magyar bor nyert a világ egyik legrangosabb versenyén
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zuhannak a kávé-árak, nálunk is olcsóbb lehet?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >MMSZ Green Club – kihelyezett ülés a Danone-nál: Fenntartható működés a gyakorlatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Gyorsabban, zöldebben, okosabban – Ez ma az FMCG-szállítmányozás minimuma
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >