Ismét magyar éttermek borlapjait díjazta a Wine Spectator
Három budapesti és egy miskolci étterem borlapját is díjazta a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban
Az amerikai bormagazin évtizedek óta minden esztendőben közzé teszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharas minősítést adományozva.
Az elismeréshez számos kritériumnak kell megfelelniük az éttermeknek, amelyeket a Wine Spectator képviselői személyesen ellenőriznek látogatásuk során.
A kétpoharas minősítést kizárólag azok az éttermek kaphatják meg, melyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók legkiemelkedőbb termelőinek több évjáratra kiterjedő, széles borválasztékával.
Fontos további kritérium az is, hogy ezek az éttermek képzési és oktatási lehetőségeket is biztosítanak a személyzet számára, hogy azok hatékony segítséget nyújtsanak a vendégeknek a megalapozott borválasztásban – emlékeztet a miskolci Avalon Ristorante által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.
Mint közölték, idén több mint 3500 étterem szerepel a Wine Spectator listáján több mint 75 országból világszerte, Magyarországon pedig négy éttermet is díjaztak.
Kétpoharas minősítést kapott az Avalon Ristorante, a fővárosból az Arany Kaviár Étterem és a Félix Kitchen and Bar, egypoharas minősítést pedig a Kollázs Brasserie & Bar.
Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a listára, a tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is kétpoharas minősítéssel.
A Félix Kitchen and Bar három évvel ezelőtt nyerte el az egypoharas minősítést, amelyet a következő esztendőben is megtartott, 2022-ben pedig már két pohárral díjazta a Várkert Bazár mellett található étterem borlapját a Wine Spectator.
Az Arany Kaviár étterem tavaly egypoharas, idén pedig már kétpoharas minősítést szerzett, a Kollázs Brasserie & Bar pedig újoncként került a listára.
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: Az intenzív felderítés újabb FD-vel fertőzött területeket tárt fel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új identitást kap Zala: a Hegyke bor új fejezetet nyit a magyar borászatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tíz napon át ünneplik az Egri Bikavért – gasztronómia, pincetúrák és gálaest az Egri borvidéken
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Október 17-én indul a Lidl első mozgóboltja Magyarországon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magasan ragadt a lakosság által érzékelt áremelkedés indexe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kijött a friss VOSZ Barométer – A makroszámok ellenére bizakodók a VOSZ tagvállalkozásai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >