Ismét a stílusos vidéki gasztronómia központja lesz Debrecen

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 05. 13. 10:38

Több mint negyedszáz kiállító – köztük a Bocuse d’Or idei szakácsversenyén 12. helyen végzett Pohner Ádám séf – ételeivel is találkozhat a közönség június 14. és 16. között a debreceni Nagyerdőben, a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

A szervezők és a résztvevők egyaránt hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon, és rendszeres alkalom nyíljon annak megismerésére. Teszik azt annak a meggyőződésnek a szellemében, hogy a fejlett gasztronómia jövője a minőségi helyi kistermelőkre épül. A három napos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek folyamatosan új utakat keresve kreatív módon készítik el saját ételeiket. Idén a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztáréttermek is bemutatkoznak.


A következő éttermektől kóstolhatunk:

Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Arany Kaviár (Budapest), Gléda (Budapest), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád), Ikon Debrecen, Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás), Kistücsök (Balatonszemes), A Leves (Miskolc), Macok (Eger), Maszek az utcabár (Debrecen), Pannónia Gasztrohajó (Budapest) és a Végállomás (Miskolc).

A minőségi Street-Food jegyében itt lesz az Egy Füst Alatt BBQ (Budapest), a Keszegsütő (Debrecen), a Meeting Nyíregyháza, a Zip’s Beer & Foodtrucks (Miskolc) és a Wok To Box (Debrecen).

Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Mákvirág Cukrászda (Debrecen) és a Mihályi Patisserie (Vác) csodás süteményeit, a Panificio Il Basilico (Budapest) különleges pékáruit és a Nárcisz Birtok (Debrecen) kézműves sajtjait.

Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Heit Torma (Létavértes), a Grapoila – Hidegen Sajtolt Olajok (Püspökladány).

Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Zip’s brewhouse, a Champagne Taittinger forgalmazója a Bor és Más Kft. nyújtja.

A fesztivál sztárműsorvezetői Liptai Claudia és Bernáth József, a séf lesznek, akik mellett a legjobb szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon.

Újdonság, hogy az igényes lounge és chill out zene mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők is fokozzák a remek hangulatot. Koncertet ad Iván Szandra énekes és Jász Andris szaxofonművész, de minden bizonnyal finom sörök és borok fogynak majd el Rakonczai Imre fellépésén is.

Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult útjára a Debrecziner Gourmet-díj, amelynek keretében idén is a kilátogató közönség közvetlenül szavazhat és választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. Ennek alapján a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművész egyedi alkotását kapja meg a díjazott.

További információk: www.debreczinergourmet.hu

(Fotó: Debrecziner Gourmet Fesztivál)

Kapcsolódó cikkeink