Ismerje meg az Opel ötös fogatát!

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 11. 16. 08:00

Vivaro, Movano, Corsa Van, Combo, Astra VanOpel Vivaro.
Mindenféle szállítási feladatra.
• Praktikus dizájn: karakteres külső, célszerű megoldások.
• Sokféle változat: lemezelt furgontól a nyitható oldalú járműig.
• Korszerű motorok: megnyugtató erőtartalék.
Újdonságok (2008): A hosszú tengelytávú kombi már teljes utastérburkolással is kapható, így kiválóan használható reptéri, illetve szállodai járműként vagy taxiként is. A furgon és a kombi változat az új divat szerinti „Punch” kárpitozással is rendelhető.
Futómű és aktív biztonság: A fronthajtású Vivaro első futóműve MacPherson rendszerű, a hátsó híd pedig csatolt lengőkaros. A fékberendezés csúcsszintet képvisel a négy tárcsával (az elsők belső hűtésűek), a négycsatornás blokkolásgátlóval és az elektronikus fékerőelosztóval. A veszélyhelyzeteket elektronikus menetstabilizáló segít kivédeni (ESPPlus), amely alapfelszerelés a Life változatban, de bármelyikhez megrendelhető.

Opel Movano.
Sokoldalú áruszállító 3,5 tonnáig.
• Széles modellválaszték: zárt furgon, kombi, fülkés alváz, platós.
• Gazdaságos: háromféle Euro 4-es turbódízel, 100-tól 146 lóerőig.
• Biztonságos: ESPPlus kapható a furgon és a kombi részére.
Az Opel Movano látványos megjelenése, üléseinek kényelme, kiváló ergonómiája és sok egyéb sajátossága élvonalbelinek számít a 3,5 tonnáig terjedő személy- és teherszállító kategóriában. Több mint negyven tagot számlál a modellválaszték, a zárt furgontól a kombin át a felépítményezhető alvázakig. Háromféle tengelytáv, illetve tetőmagasság rendelhető. Az 1,7 tonnás teherbírás az egyik legjobb e kategóriában.

Corsa Van.
Kilencszáz literes raktér.
Szállítókapacitás: 30 százalékkal nagyobb az előző modellhez képest.
A háromajtós, Corsán alapuló fürge áruszállító úgy megy és olyan kényelmes, mint egy személyautó, de akár annyit is elvisz, mint egy furgon. Teherbírása 30 százalékkal nőtt a típuselődjéhez képest. Pedig kívülről nem látszik furgonnak a csinos kis Corsa Van, és nem is viselkedik úgy: dinamikus, és hasonló könnyedséggel parkol be a legkisebb helyekre is, mint az előző kivitel. Mindez köszönhető kompakt méreteinek is: 3999 mm hosszú, 1944 mm széles a tükröknél és 1488 mm magas, fordulóköre 10,1 méter. Nagy, síkpadlós raktere 924 milliméteres belmagasságú, térfogata 919 liter. A teherbírása 475 kilogramm. Motorkínálata az 1.0 literes TWINPORT benzinestől (44 kW/60 LE) az 1.3 CDTI turbódízelig (66 kW/90 LE) terjed.

Kompakt áruszállító – személyautó-tulajdonságok
Opel Combo
• Modellválaszték: lemezelt furgontól az Arizona és Sport kivitelig. Üzleti, családi és szabadidős használatra.
• Háromféle motor: CDTI turbódízel, TWINPORT benzines és gázüzemű.
• Kategóriájának egyik legnagyobbja: 3200 litert elérő raktér.
Újdonságok (2008): Idén tavasztól az Opel valamennyi nagy volumenű modellsorozatában létezik rendkívül gazdaságos és csekély emissziójú kivitel: ún. „ecoFLEX” modell. A Combo esetében ez az 1.6 CNG (69 kW/94 LE), mind áru-, mind személyszállítóként kapható. A hátfalajtón lévő „ecoFLEX” embléma, és váltógombján a „zöld kapcsoló” teszi ránézésre is felismerhetővé. A koncepcióhoz illő Green Spirit (Zöld Lélek) fényezéssel is kapható már.

Új Astra Van
Az új, praktikus Astra Van háromféle ECOTEC dízel- és egyféle benzinmotorral kapható.
A dízeles csúcsmodell az 1.9 CDTI (88 kW/120 LE), ezt az 1.7 CDTI (74 kW/100 LE) és az 1.3 CDTI (66 kW/90 LE) követi. Valamennyi dízelmotor kimagasló dinamikát eredményező, hatfokozatú, kézi kapcsolású sebességváltóval működik. A benzinmotor kedvelői a 66 kW/90 LE teljesítményű 1.4-est választhatják, üzemanyag-takarékos TWINPORT technikával. (x)

Kapcsolódó cikkeink