Írók a gasztronómia fontos kérdéseiről
Egy-két „újévi” bon mot a világirodalomból
– Bátor ember lehetett, aki először megkóstolt egy osztrigát. (Jonathan Swift)
– Sajt – hatalmas lépés a tej halhatatlanná válásának útján. (Clifton Fadiman)
– A bouillabaisse (francia halleves) kizárólag azért ehető, mert franciák főzik. Ezek a franciák két szivarvégből és egy üres gyufaskatulyából is ízletes és tápláló ételt tudnak készíteni. (Norman Douglas)
– Melyik kezemben tartsam a villát, ha a jobban a kés van, a balban meg a fasirt? (G. I. A – Lityeraturnaja Gazeta)
– Csuka, uram – mondta a pincér és elém tett két szemet, két fogpiszkálót és egy darabka fekete esőkabátot. (Hilaire Belloc)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >