Írók a gasztronómia fontos kérdéseiről
Egy-két „újévi” bon mot a világirodalomból
– Bátor ember lehetett, aki először megkóstolt egy osztrigát. (Jonathan Swift)
– Sajt – hatalmas lépés a tej halhatatlanná válásának útján. (Clifton Fadiman)
– A bouillabaisse (francia halleves) kizárólag azért ehető, mert franciák főzik. Ezek a franciák két szivarvégből és egy üres gyufaskatulyából is ízletes és tápláló ételt tudnak készíteni. (Norman Douglas)
– Melyik kezemben tartsam a villát, ha a jobban a kés van, a balban meg a fasirt? (G. I. A – Lityeraturnaja Gazeta)
– Csuka, uram – mondta a pincér és elém tett két szemet, két fogpiszkálót és egy darabka fekete esőkabátot. (Hilaire Belloc)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világsztárok a hangulat mellett a turizmust is felpörgették
Világsztárok adták egymásnak a színpadot Budapest megakoncert-helyszínein az elmúlt héten.…
Tovább olvasom >Bede Róbert több hal fogyasztására buzdítja a magyarokat
Az uniós átlagnál jóval kevesebb halat eszünk, pedig kiváló élelmiszer,…
Tovább olvasom >Több mint ötven hazai fürdő csatlakozik az Strandok éjszakájához szombaton
Tizenhatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Fürdőszövetség a Strandok éjszakáját…
Tovább olvasom >