Írók a gasztronómia fontos kérdéseiről
Egy-két „újévi” bon mot a világirodalomból
– Bátor ember lehetett, aki először megkóstolt egy osztrigát. (Jonathan Swift)
– Sajt – hatalmas lépés a tej halhatatlanná válásának útján. (Clifton Fadiman)
– A bouillabaisse (francia halleves) kizárólag azért ehető, mert franciák főzik. Ezek a franciák két szivarvégből és egy üres gyufaskatulyából is ízletes és tápláló ételt tudnak készíteni. (Norman Douglas)
– Melyik kezemben tartsam a villát, ha a jobban a kés van, a balban meg a fasirt? (G. I. A – Lityeraturnaja Gazeta)
– Csuka, uram – mondta a pincér és elém tett két szemet, két fogpiszkálót és egy darabka fekete esőkabátot. (Hilaire Belloc)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >