IPhone-nal előz a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 26. 00:00

Árháború kezdődhet az Orange, a Vodafone és a Tesco között Nagy-Britanniában, miután a diszkont áruházlánc bejelentette: tervei szerint már karácsony előtt megkezdi az iPhone forgalmazását a szigetországban.

Bár a pontos ár és a bevezetés időpontja még nem ismert, a TESCO Mobile annyit már közölt: hamarosan megkezdi az iPhone forgalmazását. A kondíciókról jelenleg tárgyal az áruházlánc az Apple-lel, de előbbi szóvivője annyit elmondott: szeretnének karácsony előtt piacra lépni az iPhone-nal és az eddig megszokottól "erősen eltérő" ajánlattal megközelíteni a vásárlókat. 
A szigetország leggyorsabban fejlődő mobilszolgáltatója, a Tesco Mobile számlás és kártyás előfizetőknek is értékesíti majd az iPhone, lépésével meglepve riválisait. Miután az Apple és az O2 kizárólagos forgalmazási megállapodása novemberben véget ért, mind a Vodafone, mind az Orange keményen küzdött, hogy árusíthassa az iPhone-t.
A lap megfogalmazása szerint a Tesco váratlan bejelentése csapást jelenthet számukra és árháborúhoz vezethet a brit mobilpiacon. Az Orange karácsonykor lép piacra a készülékkel, a VODAFONE viszont csak a következő évben jelenhet meg az iPhone-nal, ezért a Tesco karácsony előtti akciója potenciálisan olcsóbb alternatívát jelenthet az új ügyfelek számára – írja a a Times Online nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink