Iparági módosítások – egészségesebb nemzet
A szigorú brit élelmezésügyi előírásoknak köszönhetően kevesebb sót esznek az angolok – derült ki a TNS Worldpanel legújabb szigetországbeli vizsgálatából.
A kutatóintézet 25 ezer
háztartás 2006 szeptembere és 2008 szeptembere
közötti beszerzését vizsgálta öt
kategóriában. A mintegy 100 ezer árucikk
tápérték címkéinek vizsgálatából
kiderült, hogy az angolok két év alatt 3.794
tonnával kevesebb sót fogyasztottak, mint korábban.
A csökkentés egyik fontos oka, hogy a helyi
élelmiszerhatóság felszólította a
gyártókat, hogy termékeiket kevesebb só
felhasználásával készítsék,
így jelentős mértékben csökkent a
hozzáadott só a kenyér, a müzlik, a készételek és a
ropogtatnivalók esetében. Egészségmegőrzésből
jól vizsgáztak az angolok is, ugyanis érezhetően
csökkent a háztartási só forgalma is, ami
azt jelzi, a britek megértették, jólétük
érdekében az otthoni konyhában is mérsékelni
kell a sófelhasználást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >