Iparági módosítások – egészségesebb nemzet
A szigorú brit élelmezésügyi előírásoknak köszönhetően kevesebb sót esznek az angolok – derült ki a TNS Worldpanel legújabb szigetországbeli vizsgálatából.
A kutatóintézet 25 ezer
háztartás 2006 szeptembere és 2008 szeptembere
közötti beszerzését vizsgálta öt
kategóriában. A mintegy 100 ezer árucikk
tápérték címkéinek vizsgálatából
kiderült, hogy az angolok két év alatt 3.794
tonnával kevesebb sót fogyasztottak, mint korábban.
A csökkentés egyik fontos oka, hogy a helyi
élelmiszerhatóság felszólította a
gyártókat, hogy termékeiket kevesebb só
felhasználásával készítsék,
így jelentős mértékben csökkent a
hozzáadott só a kenyér, a müzlik, a készételek és a
ropogtatnivalók esetében. Egészségmegőrzésből
jól vizsgáztak az angolok is, ugyanis érezhetően
csökkent a háztartási só forgalma is, ami
azt jelzi, a britek megértették, jólétük
érdekében az otthoni konyhában is mérsékelni
kell a sófelhasználást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyelőre nem engedjük át a takarítást a robotoknak
Az ár-érték arány a legfontosabb szempont a magyarok körében amikor…
Tovább olvasom >FECSO: a szemléletformálás a cél
A Fenntartható Csomagolásért Egyesület (FECSO) megalakulását sajtótájékoztatón jelentették be, ahol…
Tovább olvasom >Kuponláz Magyarországon
A magyarok közel fele havonta kuponozik, sokan 5000 forintnál is…
Tovább olvasom >