Iparági módosítások – egészségesebb nemzet
A szigorú brit élelmezésügyi előírásoknak köszönhetően kevesebb sót esznek az angolok – derült ki a TNS Worldpanel legújabb szigetországbeli vizsgálatából.
A kutatóintézet 25 ezer
háztartás 2006 szeptembere és 2008 szeptembere
közötti beszerzését vizsgálta öt
kategóriában. A mintegy 100 ezer árucikk
tápérték címkéinek vizsgálatából
kiderült, hogy az angolok két év alatt 3.794
tonnával kevesebb sót fogyasztottak, mint korábban.
A csökkentés egyik fontos oka, hogy a helyi
élelmiszerhatóság felszólította a
gyártókat, hogy termékeiket kevesebb só
felhasználásával készítsék,
így jelentős mértékben csökkent a
hozzáadott só a kenyér, a müzlik, a készételek és a
ropogtatnivalók esetében. Egészségmegőrzésből
jól vizsgáztak az angolok is, ugyanis érezhetően
csökkent a háztartási só forgalma is, ami
azt jelzi, a britek megértették, jólétük
érdekében az otthoni konyhában is mérsékelni
kell a sófelhasználást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >Ausztriában lassult az infláció júniusban
Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >