Zöldebbre váltott az Invitel csoport

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 03. 07. 10:28

A fenntarthatóság komplex követelményét szem előtt tartva az Invitel Csoport 2016 második felében megkezdte mintegy 400 gépjárműből álló flottájának teljes körű cseréjét.

A többkörös tender eredményeként kiválasztott új gépjárművek mindegyike eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek. Az Euro 6-os motorral szerelt modellek azonos futásteljesítmény mellett is lényegesen alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményeznek a jelentős mértékű üzemanyag-megtakarítás mellett, mely átlagosan gépjárművenként mintegy 0,7 liter/
100 km. Ez akár tízszázalékos üzemanyag-
megtakarítást hozhat a cégcsoportnál. A flottacsere azonos futásteljesítmény mellett mintegy 40-60 ezer liter üzemanyag-megtakarítást eredményez évente.

A cégnél arra is figyeltek, hogy a beszerzendő gépjárművek a tényleges használati módhoz leginkább illeszkedő típusok legyenek. Ahol például a használat nem indokolta a nagyobb rakodóteret, ott a flotta dobozos autóit kisebb rakterű autókra váltották. Emellett a korábbi 41-ről 13-ra csökkentették a flottán belüli járműtípusok számát.

Kapcsolódó cikkeink