Intersnack Magyarország: ízesebb a magyar búzából készült ropi

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 15. 11:25

Kuvaitba, Kínába és az Egyesült Államokba is szállít az Intersnack Magyarország Kft. a győri gyárában, magyar búzából készült termékeket. A magyar malmi búza 1%-át, 12,5 ezer tonna gabonát vásárol, és dolgoz fel a pálcikák, perecek és krékerek készítéséhez több mint 1 milliárd forint értékben a Chio termékeket is gyártó cég.

buza

Több mint 8 ezer tonna ropi és perec gördül le idén az Intersnack győri gyárának sorairól, melyek Európa 22 országán kívül Kuvaitba, Brazíliába, Dél-Afrikába és Dél-Koreába is eljutnak. A legnépszerűbb lisztes termék a Győrben kifejlesztett ízesített pálcika, ez a holland piacon nemrég vált igazi kedvenccé. Az itt gyártott lisztes termékek 90 százaléka exportra megy, legfontosabb partnereik közé tartozik például Csehország, Ausztria és Svájc is. A győri gyárban készülnek a Gold Fischli termékek is.

Az Intersnack nagy részben kisalföldi termelőktől vesz gabonát. A cég által felvásárolt összes búza körülbelül 70 százaléka származik innen, ez mennyiség a régió termésének közel negyedét adja ki. A többi búza, illetve liszt, az ország számos területéről, a Mezőföldről, Balaton felvidékről és a Kiskunságból is érkezik. „A Chio termékek készítéséhez vásárolt búzafajták olyan beltartalmi összetevőkkel rendelkeznek, amelyek a snackgyártáshoz kifejezetten illeszkednek” – mondta el az Intersnack legnagyobb beszállítójának, a Goodmills Malomipari Zrt-nek értékesítési igazgatója, Szélpál Zsolt. „A magyar búza az Unión belül is keresett, elsősorban a magas fehérje és sikér tartalma miatt. A hazai búzatermelés magas szakmai szinten zajlik, a magyar gabonából készült termékek, ízesebbek, aromásabbak és magasabbak élvezeti értékekkel rendelkeznek” – tette hozzá a szakember.

Az Intersnack Vállalatcsoport idei fejlesztésével 16 ezerről 19 ezer tonnára emelte a győri gyárának éves kapacitását, két új sóspálcika sütősor kezdte meg áprilisban a működését. „Az 1 milliárdos beruházásnak köszönhetően 30 új munkahelyet teremtett a cég, így már közel 400-an dolgoznak cégünknél” – számolt be Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország ügyvezetője.

Az Intersnack győrszentiváni snacksütő üzeme idén egy tonna búzát ajánlott fel a Magyarok Kenyere Programnak. A Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara által szervezett program keretében idén is több tucat megyei gazdálkodó, önkormányzat és politikus járult hozzá a rászoruló erdélyi és kárpátaljai gyermekek élelmezéséhez.

Kapcsolódó cikkeink