Rekordot döntött a bejelentkezett kiállítók száma az Interpackon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 01. 16. 10:41

A Messe Düsseldorf Bécsben sajtótájékoztatót tartott a 2017-es interpack szakkiállításról, ami iránt óriási az érdeklődés.

• Megtelt a párhuzamos components rendezvény is
• Kísérő programok az innovationparc-kal és konferencia a SAVE FOOD témakörében, valamint a VDMA kiemelt témája az Ipar 4.0

Az interpack 2017 szakvásáron a rendezvény több mint 55 éves eddigi történetében most a legélénkebb a kiállítói érdeklődés. A csomagolóipar és a kapcsolódó folyamatalapú ágazatok nemzetközi viszonylatban is legnagyobb jelentőségű rendezvényének hivatalos jelentkezési határidejére a vállalatok mintegy 20 százalékkal nagyobb kiállítási területet igényeltek, mint amennyit a Düsseldorfi Vásárváros 19 csarnokának 262.400 négyzetmétere biztosíthat. Ennek alapján 2017 május 4. és 10. között ismét mintegy 60 ország 2.700 kiállítójára számítanak Düsseldorfban. A párhuzamosan rendezett és a csomagolástechnika beszállító ágazatait kiszolgáló components, special trade fair by interpack is teljesen betelt – pedig a Az interpack szakvásár nagyságrendjénél és a nemzetközi részvétel arányánál fogva egyedülálló platformot kínál a csomagolástechnika és a kapcsolódó folyamatok, valamint csomagolóanyagok és –eszközök területén termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalatoknak az élelmiszerek, italok, édesipari és sütőipari termékek, a gyógyszer- és kozmetikai ipar, a nonfood fogyasztási cikkek, valamint ipari termékek területén. A kiállítói kínálatot az ágazati innovációt felvonultató kiemelt témák egészítik ki. Az interpack 2017 szakvásáron a VDMA, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének együttműködésével az Ipar 4.0 kerül reflektorfénybe. A VDMA kiállítási standján műszaki lounge formájában rendezett külön bemutató a csomagológépek ill. folyamattechnika területének megoldásaira mutat be olyan alkalmazási példákat, amelyek új lehetőségeket tárnak fel a biztonsági, nyomonkövetési, másolás- és kalóztermékek elleni védelem, valamint az egyedi csomagolások alkalmazási területén.
innovationparc a SAVE FOOD témakörében
A SAVE FOOD témaköre az interpack 2017 szakvásáron ismét reflektorfénybe kerül. Az „innovationparc“ külön bemutató olyan csomagolási koncepciókat és megoldásokat vonultat fel, amelyek segíthetnek csökkenteni az élelmiszer-pazarlást és a veszteségeket – így többek között bemutatják a WPO Csomagolási Világszervezet SAVE FOOD csomagolási díjainak országos győzteseit. Az első vásárnapra tervezik a harmadik nemzetközi SAVE FOOD kongresszust a két fő partner, az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezési Világszervezetének (FAO) és Környezetvédelmi Programjának (UNEP) részvételével.
A components immár párhuzamosan zajlik az interpack-kal
A components, special trade fair by interpack koncepcióját az interpack 2014 szakvásári bemutatkozását követően 2017-re jelentősen átdolgozták. A látogatók ezt a külön bemutatót most már a Düsseldorfi Vásárváros egyik központi helyén, a mintegy 5.000 négyzetméteres, időszakos, könnyűszerkezetes 18. vásárcsarnokban találják meg. A 10. és 16. vásárcsarnok között található külön bemutató a szakvásár teljes időtartama alatt kiegészíti az interpack kínálatát.
A külön bemutatón száz beszállító vállalat állítja ki egyedi kialakítású standokon a hajtás-, vezérlés- és érzékeléstechnikai újdonságait, ipari képfeldolgozási termékeit, anyagmozgatási és egyéb (gépi) megoldásait. A components külön bemutatót az interpack valamennyi látogatója és kiállítója ingyenesen látogathatja. További felvilágosítás: www.packaging-components.de
A magyarországi képviseletet a BD-Expo Kft látja el. Máté Szilviát, a Képviselet vezetőjét az alábbi elérhetőségeken lehet keresni:
Tel.: 1/346-0273
E-mail: [email protected]
www.bdexpo.hu

Címkék:

Kapcsolódó cikkeink