Interneten árulna használt autókat a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 23. 12:30

Az Egyesült Királyságban beszállna a használt autók értékesítésébe a Magyarországon is jelen levő Tesco, mely a várakozások szerint ezzel adna löketet saját bankjának és pénzügyi divíziójának.

Beszállna a használt autók értékesítésébe a Tesco, a brit központú kiskereskedelmi lánc internetes értékesítésben gondolkodik. A Car Dealer Magazine értesülése szerint a hipermarket elsősorban a gépkocsikkal együtt eladható pénzügyi termékekben (hitelekben, biztosításokban) lát üzleti fantáziát.

A Tesco már több olyan internetes oldalt is indított, amelyen nem élelmiszereket árul, van a cégnek használt ékszerekre és autógumikra specializálódott oldala is. A cég 2008 decemberében határozott arról, hogy csaknem egymilliárd fontért kivásárolja pénzügyi cégéből, a Tesco Personal Finance (TPF) társaságból addigi partnerét, az 50 százalékos tulajdonos Royal Bank of Scotland bankot.

A brit Daily Mirror értesülése szerint a Tesco használtautós tervei komoly aggodalmakat keltettek a már most is ebből a piacból élő vállalkozások körében, főleg, hogy a Tesco állítólag tárgyalásokat folytat az évi 560 ezer autót lefedő Motability nevű céggel is. A lap szerint a Tesco egy éve dolgozik már a piacralépésen, és állítólag már le is védette a TescoCars.com internetes oldalt, hogy akár már áprilisban elkezdhesse az értékesítést.

A Motability jelenleg nagyjából ötezer eladóval van kapcsolatban, a kereskedőket épp az aggasztja, hogy a Tesco elszívhatja előlük a gépkocsikat – a hipermarketnek ugyanis becslések szerint évi 100 ezer autót el kell adnia ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen – írja az origo.

Kapcsolódó cikkeink