Interaktív piac és vásártér a Holnemvolt Parkban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 06. 11:21

A Közösségi Termelői Nonprofit Kft. a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével először augusztus 10-én, majd az azt követő három vasárnap helyi piaccal egybekötött kézműves vásárt rendez a Holnemvolt Parkban, a Budapesti Állatkert területén.

holnemvolt

A szervezők célja, hogy a városban élő emberek részeseivé váljanak a vidéki életnek, megismerjék a hagyományos ízeket és ételeket, felelevenítsék és ápolják a hagyományokat, valamint közvetlen kapcsolatba kerüljenek a termelőkkel. A mai felgyorsult világban egyre többen keresik a hagyományos magyar ízeket és ismerkednek meg a kistermelők termékeivel. A termelői piacokon kapható lesz a régi korok receptjei alapján készült kolbász, sajt, lekvár és az igazi kovásszal készült kenyér. A látogatók megismerhetik, hogy miként kerül a termőföldről, a gazdaságokból az asztalra az élelmiszer, és hogy az ételeknek egész más íze lehet, mint a boltban vásároltaknak.

A KorZoo, Budapest interaktív piac- és vásártere a Holnemvolt Parkban, az Elvarázsolt Kastély előtti téren nyílik. Itt a termelői piac és vásár mellett a látogatók megismerkedhetnek a háztáji termékekkel, a gyermekek pedig még játéktraktorokat is vezethetnek. Az érdeklődők megtapasztalhatják a kertészkedés izgalmát, és elsajátíthatják a házi sajtkészítés fortélyait is. Ezeken felül további ingyenes programok, bábelőadások, terményplakát készítés, kézműves foglalkozások színesítik majd a rendezvényt, bemutatkozik a Magyar Madármentők Alapítvány és az Alapítvány a Budapesti Állatkertért is. (nak.hu)

Kapcsolódó cikkeink