Integrált EKÁER modullal segít a Szintézis

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 13. 10:29

A Szintézis ZRt. saját fejlesztésű SZIKE kereskedelmi rendszerét EKÁER modullal bővítette, így a cég partnerei ismét előnyre tehetnek szert. Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer bevezetése jelentős többletmunkát hozott a piac szereplői számára. A törvényi megfelelősséghez szükséges dokumentumok előállítását nehezíti, hogy az esetek többségében több szoftvert kell alkalmazni, ami időigényes, ráadásul a hibázási lehetőség is nagyobb. A Szintézis Informatikai ZRt. a retail piac igényeit szem előtt tartva, SZIKE kereskedelmi megoldásába EKÁER modult fejlesztett, így is erősítve az integrált rendszerének pozícióját.

SZINTlogo04_fullvec_CS6A SZIKE kereskedelmi rendszerrel együttműködő EKÁER funkció számos paraméterezési lehetőséget kínál, így biztosítva a Szintézis ZRt. ügyfeleinek kényelmét. A rendszer teljesen automatikus, a bizonylatokon szereplő adatok alapján önállóan meghatározza az EKÁER státuszokat. A státusztól függően – a törvényi előírásoknak megfelelően -, a szükséges adatokról (beleértve a súly és nettó értéket is) adatszolgáltatást nyújt a NAV rendszere felé. A NAV irányába történő elektronikus lejelentés eredményeként kapott EKÁER szám rákerül az elkészült bizonylat nyomtatási képére, amennyiben tételek nem EKÁER kötelesek, a bizonylaton „Nem EKÁER köteles” felirat jelenik meg.

Az EKÁER modulnak köszönhetően, egy esetleges gépjármű ellenőrzésnél egyértelműen látszik, hogy hol, mely szállításra vonatkozóan merült fel jelentési kötelezettség. A már lejelentett adatok egyszerűen módosíthatók, karbantarthatók, lekérdezhetők, így nem okozhat problémát egy rendszámcsere vagy a felrakodás dátumának változása sem.

Megszűnik a hosszadalmas papírmunka és keresgélés, amit a számos, modult már aktívan használó SZIKE felhasználóink is megerősítettek, – tette hozzá Szabó Dávid, a Szintézis Informatikai ZRt. vezérigazgatója.

A NAV és a SZIKE kereskedelmi rendszer közötti adatcsere automatikusan naplózásra kerül, így nyomon követhető, hogy ki, mikor, milyen adatokat küldött fel a NAV rendszerébe, valamint milyen válaszüzenetek érkeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.

Könnyítse meg saját és kollégái munkáját, legyen kereskedelmi rendszere testre szabott és jól átgondolt. Válassza a folyamatosan innováló Szintézis ZRt. SZIKE kereskedelmi rendszerét!

X

Kapcsolódó cikkeink