Instagram-univerzum
Nincs étteremjáró ember, aki ne tudná: egyeseknek feleannyit ér egy jó ebéd vagy vacsora, ha nem rakhatták ki annak fotóit az internetre. Megszokott kép – egy jól tálalt fogás, egy különleges ételsor kóstolása előtt egy hosszú asztal akár minden vendége buzgón keresgéli telefonjával a legjobb szöget a fotózáshoz.
A világ nem egy ismert séfje tiltotta meg képek készítését éttermében, ám ez a többség számára rossz irány lenne. A telefon és a közösségi oldalak szerepe elsöpri az ellenállást, a „hiszti” helyett érdemesebb a vendég tökéletesebb kiszolgálásának lehetőségeit keresni. Főleg, ha a szakmában valaki ahhoz ragaszkodik, hogy ételeiről csak jó fényképek kerüljenek a külvilág elé; nem mellesleg reklámnak ez sokkal jobb is, mint a rossz vagy kevésbé rossz minőségű képek egyébként jóindulatú posztolása.
A kor szavát felismerők először jól megvilágosított kis sarkokat rendeztek be az amatőr fotósok kedvéért. Aztán jöttek a vendéglátóhelyi „mini-fotóstúdiók”, azaz speciális szerkezetek, amelyekkel jobb képeket készíthetnek még a gyakorlatlanok is. A legdirektebb célzás talán egy spanyol kezdeményezés volt, amikor a rosszabbnál rosszabb ételfotókat megunva egy María José San Román névű séf témaorientált fotózási tanfolyamot indított.
2018 legeredetibb kezdeményezése szerintünk egy londoni étterem, a Dirty Bones „Ínyenc Instagram csomag” projektje. Ennek a kölcsönözhető készletnek része a ledkamera-világítás, univerzális „kütyü”-töltő, egy a lencséhez kapcsolható széles látószögű kamera, valamint egy háromlábas szelfibot. Így már csak direkt lehet rossz képeket csinálni, nem? Természetesen az étterem enteriőrje és az ételek food stylingja is illik az úgynevezett Instagram-univerzumba. //
Kapcsolódó cikkeink
Közösségi vásárlást tesz lehetővé az Amazon együttműködése a TikTokkal és a Pinteresttel
Az Amazon partnerségre lépett a TikTokkal és a Pinteresttel azért,…
Tovább olvasom >Már kevésbé hallgatnak az influencerekre a német fogyasztók
Németországban csökken az influencerek befolyása a vásárlói magatartásra, ahogy a…
Tovább olvasom >Tanuljunk ételt menteni a Facebookon?
A jelenleg több mint 165 000 főből álló Facebook-csoport közösségében való…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >