Innovatív vállalkozókat és tudósokat keres a DHL

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 18. 10:41

A DHL, a világ vezető logisztikai vállalata a leginnovatívabb tudóst vagy vállalkozót keresi a logisztika területén, aki 2013-ban elnyerheti a DHL Innovációs Díjat. A 10 000 eurós anyagi elismeréssel járó címre január 31-ig pályázhatnak kiemelkedő újításokkal szakemberek a világ bármely tájáról.

A pályázaton egyetemi és főiskolai hallgatók, friss diplomások, illetve kutatók mérethetik meg magukat, akik innovatív, gyakorlatorientált és szakszerű választ kínálnak egy logisztikához kapcsolódó kérdésre. A díj történetében először olyan fiatal vállalkozók jelentkezését is várják, akik valamely logisztikai probléma megoldására dolgoztak ki üzleti tervet, vagy már meg is valósították azt. A jelentkezők 2013. január 31-ig angol nyelven nyújthatják be pályázati anyagukat a www.dhl-event.com/Innovation-Award weboldalon. Az online regisztráció során képeket (jpeg és pdf formában), valamint videót is fel lehet tölteni a megoldásról, találmányról, az azt kidolgozó csapatról. A zsűrizés kizárólag a leadott dokumentumok alapján történik, tehát fontos, hogy a pályázati anyag kiemelkedő, figyelemfelkeltő legyen.

„Olyan kreatív gondolkodású embert keresünk, aki megoldása révén jelentősen hozzájárul a logisztikai iparág fejlesztéséhez – mondta el Petra Kiwitt, a DHL nemzetközi Innovációs Központjának vezérigazgatója. – A tudományos intézményekkel és a fiatal vállalkozókkal való együttműködés rendkívül fontos a DHL számára, és kiemelkedő eredményeket hozott az elmúlt időkben. Reméljük, hogy a DHL Innovációs Díj és a hozzá kapcsolódó támogatás segíti a fiatal vállalkozók és tudósok munkáját, és további előremutató logisztikai megoldások látnak napvilágot” – tette hozzá.


A beérkezett pályázatokat a nemzetközi tudományos és gazdasági élet elismert képviselői értékelik majd, elsősorban az innováció, a nemzetközi alkalmazhatóság, a hosszú távú hatások és előnyök, valamint a megvalósíthatóság szempontjaira koncentrálva. A díjátadó ceremóniára 2013. április 24-én a DHL németországi Innovációs Kampuszán, Troisdorfban kerül majd sor. A díjátadó megelőzi a jövőre ötödik alkalommal megrendezendő DHL Innovációs Napot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a logisztikai iparág fejlődésére.

Kapcsolódó cikkeink