Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az Innomy bio–technológiai vállalattal és a Leartiker Technológiai Központtal együttműködve sikeresen zárta a Delifungus projektet, amely gombafehérjéből készült desszertek és snackszeletek fejlesztését célozta.

A Delifungus projekt azt vizsgálta, hogyan lehet a gombabiomasszából kinyert fehérjét növényi alapú élelmiszerekké alakítani
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
A felek egy éven keresztül azt kutatták, mi módon lehet a fenntartható és tápanyagokban gazdag gombabiomasszából kinyert fehérjét ízletes, kiegyensúlyozott és könnyen elérhető növényi alapú élelmiszerekké alakítani.
A projekthez az Eroski fogyasztói és piaci trendismeretével járult hozzá, míg az Ausolan az ipari alkalmazásra méretezést támogatta. Az Innomy innovatív receptúrákat dolgozott ki a termékek táplálkozási és funkcionális tulajdonságainak optimalizálására.
A gombafehérje előnye, hogy előállítása kevesebb vizet és földterületet igényel más növényi fehérjeforrásokhoz képest, miközben teljes értékű tápanyagprofilt kínál.
Az Eroski 2023-ban vezette be első saját márkás, húshelyettesítőkből, növényi tejitalokból, tofuból, hummuszból és készételekből álló vegán termékcsaládját. //
Kapcsolódó cikkeink
Az AI és a saját márkák révén nőtt az Eroski nyeresége
A spanyol Eroski kiskereskedelmi lánc a 2025-ös pénzügyi év első…
Tovább olvasom >A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >