Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az Innomy bio–technológiai vállalattal és a Leartiker Technológiai Központtal együttműködve sikeresen zárta a Delifungus projektet, amely gombafehérjéből készült desszertek és snackszeletek fejlesztését célozta.

A Delifungus projekt azt vizsgálta, hogyan lehet a gombabiomasszából kinyert fehérjét növényi alapú élelmiszerekké alakítani
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
A felek egy éven keresztül azt kutatták, mi módon lehet a fenntartható és tápanyagokban gazdag gombabiomasszából kinyert fehérjét ízletes, kiegyensúlyozott és könnyen elérhető növényi alapú élelmiszerekké alakítani.
A projekthez az Eroski fogyasztói és piaci trendismeretével járult hozzá, míg az Ausolan az ipari alkalmazásra méretezést támogatta. Az Innomy innovatív receptúrákat dolgozott ki a termékek táplálkozási és funkcionális tulajdonságainak optimalizálására.
A gombafehérje előnye, hogy előállítása kevesebb vizet és földterületet igényel más növényi fehérjeforrásokhoz képest, miközben teljes értékű tápanyagprofilt kínál.
Az Eroski 2023-ban vezette be első saját márkás, húshelyettesítőkből, növényi tejitalokból, tofuból, hummuszból és készételekből álló vegán termékcsaládját. //
Kapcsolódó cikkeink
A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >Felpörgetve
Az energiaitalok piaca sikeres évet zárt 2024-ben, miközben egyre szélesebb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Frissesség, kényelem, érték – újradefiniálja a hipermarket formátumot Svédországban az ICA Maxi
Szembemegy a svédországi ICA Maxi a hipermarketek Európa-szerte tapasztalható hanyatlásával.…
Tovább olvasom >Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az „Év…
Tovább olvasom >