Innovációinak köszönhetően sikeres üzleti évet zárt a Tetra Pak

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 11. 11:06

Innovációinak köszönhetően sikeres üzleti évet zárt a Tetra Pak

Budapest, 2016. április 11. – A Tetra Pak nemzetközi szinten 11,9 milliárd eurós árbevételt realizált, ami a gazdasági helyzet folyamatos kihívásai ellenére is 7,5%-os növekedést jelent az előző üzleti évhez képest. A vállalat eredményeiben jelentős szerepet játszanak az innovatív fejlesztések mind a csomagolóanyag, mind a feldolgozó berendezések területén. A Tetra Pak magyarországi leányvállalatai is növelték árbevételüket.

Csomagolási üzletág

A Tetra Pak csomagolási üzletágából származó árbevételek 2015-ben nemzetközi szinten 6,4%-kal, 10,1 milliárd euróra nőttek az előző évhez képest. Az eredményben főként a műszaki szolgáltatások értékesítése játszik szerepet, de a csomagolóanyagok eladása is 184 milliárd egységre növekedett a 2014. évi 180 milliárdhoz képest, az egyre több kihívással teli nemzetközi gazdasági környezet ellenére.

Feldolgozó rendszerek és műszaki szolgáltatások

Az élelmiszer-feldolgozási üzletág árbevétele globálisan a vállalat történetében az eddigi legnagyobb értéket, 1,7 milliárd eurót ért el 2015-ben. Az eredményekben szerepet játszik, hogy a Tetra Pak megvásárolta a sajtgyártáshoz kapcsolódó berendezéseket szállító lengyel Obram S.A-t. A vállalat harmadik, az ügyfelek költségmegtakarítását és működési hatékonyságát támogató műszaki szolgáltatások üzletága 1,2 milliárd eurós árbevétellel zárta az előző évet.

A Tetra Pak hazai eredményei

A Tetra Pak magyarországi kereskedelmi leányvállalata 15,12 milliárd forintra, míg a budaörsi csomagolóanyag gyár 39,3 milliárd forintra növelte árbevételét a tavalyi évhez képest. Az üzem tavaly új típusú csomagolóanyaggal bővítette gyártási portfolióját, ezzel 2,8 milliárd darab csomagról 4,07 milliárd darabra növelte értékesítését. A termelési mennyiség 96%-át exportra, a világ 52 országba szállítják.

Innováció segíti a piaci pozíció megtartását

A Tetra Pak több jelentős, üzleti partnereit segítő innovációt vezetett be 2015-ben. A világon elsőként  teljes egészében megújuló, növényi alapanyagokból készült csomagolóanyagot fejlesztett ki, emellett pedig az iparágban elsőként használt elektron sugarakat a csomagolóanyagok fertőtlenítésére, ami költséghatékony és környezetbarát megoldást jelent a gyártó vállalatoknak.

Kapcsolódó cikkeink