Ingyenes rizsautomatákkal segítik a szegényeket Vietnámban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 06. 19. 11:02

Egy vietnámi üzletember ingyenes rizsautomatákat telepít országszerte, így szeretne segíteni azokon, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek – írja az origo.

Az automaták 1,5 kilogrammnyi rizst adnak ki egy-egy alkalommal, és olyan népszerűvé váltak, hogy az ötletgazda, Hoang Tuan Anh úgy döntött, minél több helyen felállít ilyen berendezéseket – írja a bbc.com.

Szükség is van rájuk, hiszen a járványhelyzet miatti lezárások következtében Vietnámban mintegy 5 millió lakos megélhetése került veszélybe az elmúlt időszakban.
Ezek a félautomata szerkezetek rendkívül egyszerűek, de hatékonyak; a helyszínen lévő önkéntes segédkezik a megfelelő porció kiadásában.

Noha a dél-kelet ázsiai ország sikeresen tudta kezelni a járványt, nagyon sok kisvállalkozás került nehéz helyzetbe a lezárások miatt.

Az üzletember arra készül, hogy az ingyenes rizsautomaták a járványhelyzet elmúltával is üzemben maradjanak, segítve ezzel az országban élő szegényeket. Jelenleg 30 ilyen automata működik Vietnámban, 7 közülük a fővárosban, de szponzorok támogatásával összesen körülbelül százat szeretne üzembe helyezni az ország különböző részein. (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink