Információs Pont az Új Széchenyi Terv szolgálatában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 06. 12:58

Új Széchenyi Terv Információs Pont nyílik a napokban a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál (RVA); az információs ponton ingyenesen kaphatnak tanácsot a vállalkozásfejlesztéssel, illetve az alapítvány szolgáltatásaival kapcsolatos kérdéseikre az érdeklődők – mondta el Szekfű Tibor, az alapítvány vezetője.
Az információs iroda megnyitásával az alapítvány könnyebbé akarja tenni a tájékozódást azok számára is, akik személyes megbeszélést igényelnek az elérhető Új Széchenyi Terv hitellehetőségeiről és a vállalkozások számára elérhető egyéb támogatásokról – tájékoztatott Szekfű Tibor.

A tájékozódási lehetőségre azért is szükség van, mert az új pályázati feltételek eredményeként jelentősen kibővült azoknak a kis-és középvállalkozásoknak a köre, amelyek jogosultak a kedvezményes feltételekkel nyújtott mikrohitel konstrukciók igénybe vételére.

A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál a legtöbben az újdonságként bevezetett, elsőként az alapítványnál igényelhető, vissza nem térítendő támogatással kombinált mikrohitel iránt van.

A hitelfajtát “egyablakos” rendszerben igényelhetik a legfeljebb 9 munkavállalót foglalkoztató vállalkozások. A hitelt 10 éves futamidőre, két év türelmi idővel, kedvező, 6,99 százalékos induló akciós kamattal kaphatják meg a vállalkozások – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink