Indul az Élelmiszerklub Műhely

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 30. 02:09

A magyar élelmiszer-gazdaság helyzetét, a versenyképesség növelésének lehetőségeit elemzi idén elindított Műhelyével az Élelmiszerklub Alapítvány. Ezzel a kis- és középvállalkozásoknak kíván segítséget nyújtani minél eredményesebb működésükhöz.

Pászti

A kéthetente szerdánként sorra kerülő találkozókon először 10 perces, rövid előadások hangzanak el az aktuális témakör szakembereitől, majd két órás interaktív műhelybeszélgetés keretében dolgozzák fel az elhangzottakat.

Az első négy alkalom témája már konkretizálódott. Az elsőre lapzártánk után, január 25-én kerül sor, és a kiállításokban rejlő üzleti potenciált taglalja Foodapest előtt, Anuga után címmel. A második rendezvény az élelmiszerek jelölésének új szabályaival foglalkozik, február 8-án. Két hétre rá a hazai élelmiszer fogalmát járják körül a résztvevők, szabályozási és piaci oldalról. A március 7-ei téma is izgalmasnak ígérkezik, hiszen Kikényszerített innovációk címmel arra keresik a választ, hogy termékfejlesztésekkel hogyan, milyen mértékben ellensúlyozhatók a hazai élelmiszeripart sújtó negatív külső hatások.

– Az Élelmiszerklub Műhelyen minden élelmiszer-ipari vállalkozót, kereskedőt szívesen látunk – mondja Pászti Balázs, az Élelmiszerklub Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagja. – A jelképes összegért, úgy gondolom, rengeteg hasznos információhoz juthatnak, sőt, ennél jóval többhöz: egymás tapasztalatait megismerve, kicserélve valóban gyakorlati útmutatót kaphatnak a mindennapok problémáinak megoldásához.

További részletek a www.elelmiszerklub.hu honlapon olvashatók.

Kapcsolódó cikkeink