Indul a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázat 2014

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 16. 11:32

2014 júniusától ismét pályázhatnak a hazai vállalatok a Magyar Adományozói Fórum (MAF) széles körben elismert szakmai megmérettetésére, a MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amelyen az elmúlt 3 év során már közel 100 hazai kiemelkedő vállalati támogatási program vett részt. A MAF idén továbbfejlesztette a pályázat szempontrendszerét, mivel a hazai és nemzetközi trendekkel összhangban a partnerségek értékelésekor ezentúl külön vizsgálja az intézményes és a közösségi partnerek körét és bevonását.

MAFkis2014. július 11-ig jelentkezhetnek újra a hazai vállalatok támogatási programjaikkal a MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára. A MAF kezdeményezése a cégek CSR teljesítményét értékelő szakmai díjak között egyedülálló, mivel a felelősségvállalási tevékenységeken belül kifejezetten az egyes támogatói programokra fókuszál, és a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

„Az üzleti szektor által nyújtott támogatásokat elemző legújabb hazai és nemzetközi trendkutatások szerint egyre nagyobb szerepet játszik a külső források, partnerek bevonása a közhaszonnal járó vállalati programokba. Így egyre több olyan kezdeményezéssel találkozunk itthon is, amelyek a cég közösségi partnereit, a munkavállalókat, ügyfeleket, vagy akár a helyi, illetve teljes hazai lakosság tagjait is mozgósítják a nemes célok minél eredményesebb elérése érdekében. Ezzel párhuzamosan sokat fejlődtek az intézményes partnerekkel, így például az beszállítókkal, valamint az önkormányzatokkal, közintézményekkel közösen megvalósuló együttműködések is. Ezért fejlesztettük tovább 2014-ben a pályázat szempontrendszerét, és ezentúl a partnerségeket két szinten, az intézményes és a közösségi partnerek körében is külön értékeljük.” – mondta el Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója.

A MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatának célja, hogy a szakmailag megalapozott és a hosszú távú fenntarthatóságot is szolgáló stratégiai megoldásokat, példaértékű támogatói tevékenységeket széles körben ismertté tegye és felhívja a figyelmet ezek jelentőségére, ezen keresztül is ösztönözve az üzleti szektor proaktív társadalmi szerepvállalását, a szektorok közötti eredményesebb összefogást, valamint a hazai támogatói kultúra fejlődését

A MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázata iránt érdeklődő szakemberek és a megmérettetésen indulni szándékozó vállalatok és partnereik a MAF honlapjáról letölthetik a korábbi években díjazott pályázatok esettanulmány gyűjteményeit.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának eredményhirdetésére 2014 októberében az alábbi kategóriákban kerül sor:
• MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
• MAF Legsikeresebb Intézményi Partnerség Kategória
• MAF Legsikeresebb Közösségi Partnerség Kategória
• MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
• MAF Az Év Legkiemelkedőbb Támogatói Programja Kategória

A Magyar Adományozói Fórum által felkért bíráló bizottság tagjai:
• Erős Antónia – az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója
• Füzesy Tamás – az Erőforrás Alapítvány/ United Way Magyarország ügyvezetője
• Hargitai Lilla – a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója
• Jakab Áron – a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. alapító ügyvezetője
• Nagy Bálint – az IBS marketing tanszékének vezetője

A részletes pályázati kiírás és űrlap a MAF weboldalán érhetők el:

http://www.donorsforum.hu/hu/maf-tarsadalmi-befektetesek-dij/2014/biralat-2014

Kapcsolódó cikkeink