Index: így csúszott a kasszacsere

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 06. 12:30

Összefoglaló elemzést készített az Index arról, mi, miért és hogyan zajlott a kasszacserében idén. Az összeállítás szerint a mostani dátum sem tartható, ráadásul a kormány bekeményített. Januártól akár be is zárhatják az üzleteket. Az ellenőrzés egyszerű, hiszen a NAV látni fogja, kinél nem működik online pénztárgép.

penztargep-LSK
Nagy a kapkodás az online kasszák körül. Az eleve tarthatatlan határidőt sokszor módosították, a lassúság 75 milliárd forint kiesést jelent az eredeti tervekhez képest. Bár a kereskedők szerint elképzelhetetlen, hogy a legújabb, január 1-jei határidőre képesek lesznek átállni, a kormány most már nem akar többet engedni, sőt keményen büntetik majd a kasszátlan boltosokat – sorolja a hírportál.

A hírportál rámutat, a NAV korábban közölte, a jogszabályban meghatározott kötelezettségek megszegése esetén az érintett vállalkozásokat akár egymillió forintra is bírságolhatja. November elején ráadásul az Országgyűléshez benyújtottak egy módosító javaslatot, amely előírta, az adóhatóság mulasztási bírság kiszabása mellett az üzlethelyiséget, szolgáltató helyet 12 nyitvatartási napra lezárhatja, ha az adózó a pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos, jogszabályban meghatározott kötelezettségét megszegte.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/713-index-igy-csuszott-a-kasszacsere

Kapcsolódó cikkeink