Imádják a magyarok az új, 0% hozzáadott cukrot tartalmazó Pöttyös Túró Rudit és Milli Krémtúrót

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 03. 30. 08:07

A 0% hozzáadott cukorral készült Pöttyös Túró Rudiból és Milli Krémtúróból a tervezett mennyiség többszöröse fogyott a bevezetés első hónapjaiban.

Nulla cukor

A két márka a fogyasztói igények folyamatos nyomon követésének eredményeként döntött úgy, hogy megjelenik a piacon a legnépszerűbb ízei innovatív variánsával, amely a hagyományos termékekhez képest ízbeli kompromisszumot nem követel, de a csökkentett cukortartalom- és energiabevitel igényét maximálisan szem előtt tartja.

A közkedvelt Pöttyös Túró Rudi 0% hozzáadott cukrot tartalmazó verziója olyan édesítőszerek, mint a stevia, az eritrit és a maltitol használatával, míg a Milli Krémtúró hozzáadott cukor nélküli változata steviával és eritrittel készül. Mindkét újdonság magas fehérje- és élelmi rost tartalmú élelmiszer.

“Ezek a termékek azok számára is fontosak, akik valamilyen oknál fogva kiemelt figyelmet fordítanak étkezéseik során a cukorbevitelre. Mindegy, hogy diéta, egészségtudatos hozzáállás vagy pusztán elhatározás áll a háttérben, egyre több fogyasztónk figyel erre és szerettünk volna számukra alternatívát kínálni a hagyományos Pöttyös Túró Rudi és Milli Krémtúró mellett. Döntésünket és a termékfejlesztés végeredményét várakozásainkon felüli siker koronázta”

– mondta Nyeste-Kállay Dániel, a FrieslandCampina Hungária Zrt. marketingigazgatója.

A termékek iránt a kezdetektől óriási érdeklődés mutatkozott. Már a bevezető kampány indulása előtt szájról szájra járt a hír a hozzáadott cukor nélkül készült újdonságokról. Az új Pöttyös Túró Rudi és Milli Krémtúró értékesítése pedig messze felülmúlja a várakozásokat. A rendkívüli keresletnek köszönhetően mindkettőből a tervezett mennyiség többszöröse került a fogyasztók kosaraiba. A visszajelzések pedig az édességek ízével, minőségével kapcsolatban is rendkívül pozitívak.

 Ezek a tapasztalatok is rámutatnak arra, hogy a magyar fogyasztók egyre szélesebb rétegei keresik a csökkentett energiatartalmú és hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékeket. Különösen a desszertek, édességek kategóriájában szűkebb a választék azon fogyasztók számára, akik fokozottan odafigyelnek az elfogyasztott termékek minden összetevőjére.

Kapcsolódó cikkeink