Illegális dohányfeldolgozó üzemet számoltak fel Borsod-Abaúj-Zemplénben

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 04. 11:05

Illegális dohányfeldolgozó üzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Sátoraljaújhely környéki település egyik ingatlanján egy tonna szárított és csaknem száz kilogramm fogyasztási dohányt, valamint dohányaprító gépeket is lefoglaltak – jelentette be a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

cigaretta

Horváth Tivadar alezredes kifejtette: az üzemet hétfőn találták meg, de még kedden is tartott a nagy mennyiségű dohány mérlegelése.

A pénzügyőröknek azt tűnt fel, hogy friss autónyomok vezettek egy szántáson át egy látszólag elhagyatott házhoz. Bevilágítottak a ház ablakán, bent több tucat, dohánylevelet tartalmazó kartondoboz volt. Kiderült, hogy a szomszédos házban lakóé az ingatlan és az épületben illegális dohányfeldolgozó üzemel.

Az igazgató tájékoztatása szerint egy tonna szárított dohányt és csaknem száz kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a pénzügyőrök. A lefoglalt dohány értéke meghaladja a 11 millió forintot – ismertette Horváth Tivadar.

Hozzátette, az illegális feldolgozót a szomszédos házban élő házaspár 28 éves fia üzemeltette. Ellene költségvetési csalás és jövedékkel való visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt indított eljárást a NAV.

Az MTI kérdésére az alezredes azt mondta, a vizsgálat feladata kideríteni, honnan származott a nagy mennyiségű dohány és mióta működött az illegális üzem. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink