Ikonikus márkák összekapcsolódásával jött létre a Heinz X Absolut

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 24. 09:53

A Heinz és az Absolut Vodka együttműködésében vadonatúj, limitált kiadású paradicsomos vodkás tésztaszósz került piacra, amelyet a TikTok és Instagram Pasta alla Vodka receptjei ihlettek.

Az új termék, amely jó eséllyel indul az „év legváratlanabb együttműködése” versenyen, a fűszeres vodkás tésztát övező közösségimédia-őrület nyomán jött létre.

A paradicsom, bazsalikom, sajt és vodka keverékét tartalmazó szósz Gigi Hadid receptjéből merít, amely 2020-ban a TikTok és az Instagram egyik legtöbbet másolt receptje lett.

A Heinz szerint a vodka hozzáadása „felszabadítja az ízeket és fokozza a szósz aromáját”.

Az új szósz az élelmiszeripari óriáscég legújabb innovációja, amely korábban elismerte, hogy „nevetségesen későn” szállt be a paradicsomalapú tésztaszószok versenyébe, pedig több mint 150 éve gyárt világhírű paradicsomalapú termékeket. Az új termék fejlesztésében szerepet játszott a 2020-ban alapított új vállalkozásokkal foglalkozó részlege, melynek célja innovatív termékek és új ízek felfedezése és fejlesztése a Kraft Heinz portfóliója részére.

Ez az első ilyen jellegű együttműködés a vállalat átalakulásának része, amivel a Heinz célja, hogy minden eddiginél gyorsabban juttassa el a fogyasztókhoz az insight-alapú innovációt, és hogy világszerte bővítse az ételek ízének, ízvilágának és textúrájának javítását szolgáló „taste elevation” platformját.

A Pernod Ricard UK marketingigazgatója, Leanne Banks a partnerséget egyfajta „mennyei párosítás”-nak nevezte.

Az üveges Tomato Vodka Pasta szósz a Heinz DTC oldalán és a Waitrose egyes üzleteiben kapható április 12-től amíg a készlet tart.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink