Így versenyez egy főiskolás
Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében (részletek áprilisi számunkban) a győztesek közé került Ramocsai Barbara, a BGE KVIFK hallgatója – vele beszélgettünk.
– Diáknak vagy szakácsnak érzi magát?
– Az érettségi után a Gundel Károly szakképző iskolában szakácsbizonyítványt szereztem, azóta a szakmában dolgozok. Emellett jelentkeztem a BGE turizmus-vendéglátás szakára, tehát az egyetem elvégzéséig elsősorban szakácsnak érzem magam.
– Miért halas versenyt választott?
– Szeretek halakkal dolgozni, és szívesen fogyasztom is, így mikor megláttam a fenntartható halászatról, felelősségteljes haltenyésztésről szóló versenykiírást – a környezet védelme mindig is szívügyem volt –, tudtam, hogy ott a helyem. Ezzel együtt szívesen versenyzek bármilyen témában. Ezúttal minden gördülékenyen ment, ki tudtam kapcsolni a külvilágot, a zavaró tényezőket. Az ételek a tervek szerint, a begyakorolt ütemben elkészültek, és úgy tudtam kiadni őket, hogy mindegyikbe bele tudtam adni a maximális tudásomat.
Ramocsai Barbara az őt felkészítő Sándor Dénessel
– Mit ad a remek eredmény a főiskolai előmeneteléhez?
– Az eredmény közvetlen haszonnal nem jár, de az oktatók jobban megismertek, és így aktívabban részt tudtam venni az egyetemi életben, a programokon és a tanításon kívüli rendezvényeken
– Hogyan tovább a szakmában?
– Jelenleg élvezem a változatos főzést és versenyzést, de a tanulmányaim befejezése után szeretnék olyan munkakörben dolgozni, ahol fel is használhatom az itt tanultakat. Sok tapasztalatot szeretnék szerezni, több étteremben és szállodában is dolgozni, és a kellő háttér megszerzése után esetleg saját üzletet nyitni. //
Kapcsolódó cikkeink
Az elkötelezettség megvan, de kényszerként élik meg a fenntarthatóságot a magyar cégek
A Budapesti Gazdasági Egyetem és az IPSOS által közösen végzett…
Tovább olvasom >Fenntartható fejlődés a Superbrands 2023 Program üzenete
2023-ban is nagyszámú, közel 100 díjazott márka részvételével rendezik meg…
Tovább olvasom >A Seafood Watch „vörös listájára” kerültek a homárok az északi simabálnák védelmében
A rákhalászok hálói és csapdái akkora fenyegetést jelentenek az Atlanti-óceán…
Tovább olvasom >További cikkeink
Azonnali hatállyal bezártak egy II. kerületi éttermet súlyos higiéniai problémák miatt
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hidegkúti…
Tovább olvasom >Papírhulladék-visszavásárlás – A nap videója
Régen MÉH-nek hívták a hulladékpapírt (is) megvásárló szervezetet – akkor…
Tovább olvasom >